Metsävakuutus Metsävakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Vuosittain riehuvat myrskyt aiheuttavat suurimman osan metsävahingoista. Muita metsätuhojen aiheuttajia ovat lumi, tuli, hyönteiset, tulva, sienitaudit ja eläimet. Metsä on arvokasta omaisuutta, jonka vakuutusturva on hyvä pitää kunnossa.

Miksi metsävakuutus kannattaa

  • Palossa nokeentunut puu ei kelpaa metsäteollisuudelle, jolloin puulle jää vain energiapuun arvo. Metsän palovakuutuksella turvaat arvokkaan puustosi todellisen arvon.
  • Metsäpalon jälkivartiointikustannukset jäävät aina metsänomistajan maksettaviksi. Näihin kuluihin on mahdollista varautua metsän palovakuutuksella.
  • Myrskyn tai lumen vahingoittamalta nuorelta puustolta jää paras arvokasvu saamatta. Metsävakuutuksella turvaat mahdollisen odotusarvon menetyksen.
  • Kirjanpainajan tappama puu ei kelpaa metsäteollisuudelle, joten puulle jää vain energiapuun arvo. Laajaan Metsävakuutukseen sisältyy turva hyönteistuhojen varalta.
  • Myyrät tuhoavat taimikoita eri puolilla maata muutamien vuosien välein ja voit varautua siihen laajalla metsävakuutuksella.

Valtuuta metsävaratietosi ja osallistu 500 euron lahjakortin arvontaan

Metsäkeskus kerää ja ylläpitää Metsään.fi-palvelussa metsävaratietoa Suomen metsistä. Valtuuttamalla metsävaratietojesi siirron LähiTapiolaan, voimme hyödyntää tietoa kehittäessämme metsäasiakkaillemme entistä parempia ja sujuvampia vakuutus- ja sijoituspalveluita sekä asiakasviestintää.

Kun teet valtuutuksen, osallistut samalla 500 euron lahjakortin arvontaan, jolla voit tehdä hankintoja kaikissa S-ryhmän toimipisteissä. Arvontaan osallistuminen ei edellytä LähiTapiolan asiakkuutta.

Arvonnan säännöt


Tuuli aiheuttaa valtaosan metsätuhoista

Katso LUKE:n tuulituhoriskiä ennustavasta karttapalvelusta todennäköisyys oman metsäsi tuulituhoriskeille.

Katso myös