Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Palauta maatalouden veroilmoitus

Maatalouden ja suurin osa metsätalouden veroilmoituksista on jätettävä viimeistään 2.3.

Maatilavakuutuksen, jossa on vakuutettuna sekä yksityistalouden että verotuksessa vähennyskelpoisen maa- ja metsätalouden kohteita, vakuutusmaksu on eritelty.
Agro-maatilavakuutuksesta on jokaiselle vakuutuksenottajalle lähetetty maksuerittely tammikuun alkupuolella. Lähi-Farmi ja Farmi-maatilavakuutusten erittelyt löytyvät vakuutusmaksulaskuilta. Jos veroilmoitusta tehdessäsi et löydä erittelyjä, voit tilata uudet tulosteet omasta alueyhtiöstäsi.

Usein veroilmoituksen jättäminen jää viime tippaan. Huomioithan, että erityisesti kausivero- ja energiaveron palautusilmoituksen viimeinen jättöpäivä edellyttää, että ne ovat verohallinnossa perillä viimeisenä palautuspäivänä.

Jos jätät veroilmoituksen sähköisesti, voit vielä palauttaa kaikki lomakkeet maanantaina 2.3.

Useimmissa kirjanpito-ohjelmissa on toiminto, jolla voi palauttaa lomakkeet suoraan ohjelmasta. Jos et käytä kirjanpito-ohjelmaa, sähköiseen palautukseen löytyvät myös seuraavat palvelut.
Kausiveroilmoitus voidaan palauttaa verohallinnon verotili-palvelun kautta.
Maatilaverolomakkeen 2 ja Metsäverolomakkeen 2C sekä Energiatuotteen valmisteveron palautushakemuksen voi jättää Suomi.fi:n sivuilta löytyvällä sähköisillä lomakkeilla.
Kumpaankin palveluun voidaan kirjautua verovelvollisen omilla pankkitunnuksilla. Suosittelemme kokeilemaan palveluja!