Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvovahinko

Hae korvausta autovahingosta vuoden kuluessa ja liikennevahingosta kolmen vuoden kuluessa. Tutustu alla oleviin toimintaohjeisiin ja toimi sen mukaisesti.

Jos haluat hoitaa toisen henkilön korvausasioita, tarvitset valtakirjan.

Tarvitsen välittömästi apua

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton vahingon takia tai matka keskeytyy tekniseen vikaan, soita korvauspalveluun. Palveluajan ulkopuolella saat apua LähiTapiolan hätäpalvelusta.

Hätäpalvelu neuvoo, miten pääset jatkamaan matkaasi. Se myös järjestää hinausauton hinaamaan ajoneuvosi joko lähimmälle korjaamolle tai varikolle.

  • Hätäpalvelu palvelee 24 h/vrk kotimaassa numerossa 0800 0 4531. Puhelu on kotimaasta soitettaessa maksuton.
  • Ulkomailta soitettaessa numero on +358 800 0 4531. Saat palvelua suomen, ruotsin tai englannin kielellä.
  • Tallenna numero puhelimeesi muodossa +358 800 0 4531.

Minä tai matkakumppanini on loukkaantunut

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa molempien osapuolten henkilövahingot. Jos olit vahingon sattuessa työssä tai työmatkalla eli matkalla asunnolta työpaikalle tai työpaikalta asunnolle, henkilövahinkosi käsitellään ensisijaisesti työnantajasi lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella. Pyydä tässä tapauksessa työnantajaasi tekemään tapaturmailmoitus tapaturmayhtiöön ja tiedustele tutkimus- ja hoitokulujen sekä mahdollisen ansionmenetyksen korvauksia sieltä.

Jos vahinko ei ole sattunut työssä tai työmatkalla, voit hakea korvauksen liikennevahinkovammoista aiheutuneista tutkimus- tai hoitokuluista sekä ansionmenetyksestä (ellei työnantajasi maksa sinulle sairausajanpalkkaa) suoraan LähiTapiolasta, näistä ei tarvitse hakea Kela-korvausta.

Voit lisäksi hakea korvausta mm. tilapäisestä ja pysyvästä haitasta, jos liikennevahingossa saadut vammat eivät ole vähäisiä ja niistä on jäänyt toiminnallista haittaa. Kovausten käsittelyä varten tarvitsemme lääkärinlausunnon.

Kuolemantapaus liikennevahingossa

Jos liikennevahinkoon osallinen on vahingon seurauksena menehtynyt, korvataan menehtyneen kohtuullisen hautaus- ja hautajaiskulut liikennevakuutuksesta. Lisäksi maksetaan korvausta elatuksen menetyksestä mm. leskelle, alaikäiselle tai opiskeliville lapsille ja ottolapsille.

Ajoneuvoni on vaurioitunut

Jos ajoneuvosi on vahingoittunut, tee vahinkoilmoitus netissä tai soita korvauspalveluun. Ohjaamme sinut lähimmälle korjaamolle, jossa ajoneuvon vahingot tarkastetaan.

Jos haluat vahingosta kertakorvauksen, kerro siitä vahinkoilmoitusta tehdessäsi.
Voit ilmoittaa meille vahingosta vaikka et olisikaan vahingon aiheuttanut osapuoli.

Lasivahinko

Jos ajoneuvosi lasi on vahingoittunut, tee vahinkoilmoitus verkossa tai soita korvauspalveluun. Ohjaamme sinut lähimpään autolasiliikkeeseen, jossa vaurio tarkastetaan.

Jos olet maksanut lasin korjauksen jo itse, ole yhteydessä korvauspalveluumme netissä tai puhelimitse korvauksen saamiseksi. Säilytä kuitti maksamastasi korjauksesta.

Joku toinen on aiheuttanut ajoneuvolleni vahinkoa

Tee vahinkoilmoitus puhelimitse tai verkkopalvelussa.

Ilkivalta- ja varkausvahingoissa tee rikosilmoitus poliisille ja toimita meille siitä kopio. Suomessa sattuneista vahingoista voi tehdä sähköisen rikosilmoituksen.

Täytä avainselvityslomake aina, kun ajoneuvo on varastettu.

Ajoneuvoni on vahingoittunut ulkomailla

Toimita auto korjaamolle ja ota yhteys Hätäpalveluun. Se palvelee 24 h/vrk ulkomailla +358 800 0 4531. Saat palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

  • Jos auto jää korjaamolle, jätä rekisteriote ja avaimet sinne.
  • Täytä paikallinen vahinkoilmoitus yhdessä vastapuolen kanssa.
  • Tarkista, että tilannetta kuvaavat oleelliset kohdat on rastitettu.
  • Ota allekirjoitusten jälkeen yksi kappale itsellesi. Allekirjoita vain sellainen asiakirja, jonka sisällön tunnet ja ymmärrät.

Jos auto rikkoutuu, toimita auto korjaamolle ja ota yhteys Hätäpalveluun. Vähäisemmissä vahingoissa korjauta vahingot, säilytä lasku ja selvitä korvaus Suomessa.

Muista säilyttää vahinkoon liittyvät alkuperäiset maksukuitit ja rikosilmoitukset.
Jos auto on varastettu, ota yhteyttä Hätäpalveluun. Ilmoita varkaudesta myös vahinkopaikkakunnan poliisille ja poliisille Suomessa. Pyydä mahdollinen todistajanlausunto.

Vahinko sattui Venäjällä

Vahingon satuttua kutsu paikalle miliisi. Älä siirrä ajoneuvoa ennen miliisin paikalletuloa.

Vahingosta Venäjällä pitää ilmoittaa venäläiselle yhtiölle 5 päivän sisällä.

Jos olet syyllinen vahinkoon, riittää, että ilmoitat vahingosta LähiTapiolaan.

Moottorityökoneiden vahingot (traktorit, leikkuupuimurit, työkoneet)

  • Ota valokuvia rikkoutuneesta omaisuudesta.
  • Säilytä omaisuus josta haet korvausta siihen saakka kunnes vahinkoasia on käsitelty. Tee tarvittaessa ensiaputoimenpiteet, jotta vältytään lisävahingoilta.
  • Mikäli vahinkoa kärsineellä omaisuudessa jatketaan työskentelyä, varmista ettei vahingon seurauksena synnyt lisävahinkoja.