Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Maatilan riskienhallinta

Maatilan riskienhallinnassa ja vahinkojentorjunnassa keskeistä on sinun ja perheesi aktiivinen työ. Me LähiTapiolassa voimme tarjota sinun tueksesi tietoa ja työkaluja niin henkilö-, omaisuus- kuin taloudenhallinnanriskien pienentämiseksi.

Asiakkaanamme saat etuja Elotec-palovaroitinjärjestelmän tuotteista. Lisäksi maatalouden palovaroitinjärjestelmä alentaa palovakuutusmaksua

Yhdessä turvallisempi maatila

 • Johtavana maatilojen vakuuttajana olemme apunasi tarjoamalla maksuttoman huolenpitokäynnin, joka pitää sisällään tilasi turvallisuuden kartoittamisen. Turvallisuuskartoitus koostuu erilaisten, tilan toimintaa uhkaavien, riskien kartoittamisesta.
 • Turvallisuuskartoituksen lopputuloksena saat raportin tilasi turvallisuudesta ja ehdotuksen parannettavista kohdista.
 • Voit omilla toimillasi vaikuttaa tilasi riskitasoon ja sitä kautta myös maatilavakuutuksesi hintaan. Jos tilallesi on tehty maatilan huolenpitoon sisältyvä turvallisuuskartoitus, saat MTK:n jäsenenä alennuksen maatilavakuutuksesta. Alennus on 15 %.
 • Huomioitahan, että pelkkä turvallisuuden kartoittaminen ei kuitenkaan vielä paranna tilasi turvallisuutta. Riskienhallinnassa ja vahinkojen torjunnassa tarvitaan sinun omaa, aktiivista työtäsi.
 • Suomen suurimpana maatilojen vakuuttajana meillä on laaja kumppaniverkosto, jonka avulla pystyt parantamaan maatilasi turvallisuutta. Tarjoamme valtakunnallisten ja alueyhtiöidemme kumppanien kanssa palveluita, jotka auttavat ennaltaehkäisemään vahinkoja ja parantamaan maatilasi turvallisuuskartoituksen pisteytystä. Kumppaniemme kautta palvelu tarjotaan joko asiakasetuna tai alennettuun hintaan. Kysy lisää omasta alueyhtiöstäsi!

Asiakkaan turvallisuusteot vaikuttavat vakuutusmaksun hintaan

Maatilayrittäjänä oma toimintasi ja huolellisuutesi vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon vakuutusmaksuja maksat. Asiakkaanamme saat tukea turvallisuuden parantamiseen tilallasi, joka puolestaan näkyy sinulle pienempinä vakuutusmaksuina.

Asiantuntijoidemme antama turvallisuustyö ilmenee maatilan turvallisuuskartoituksen kautta. Asiantuntija pisteyttää maatilan riskit ja antaa konkreettisia ohjeita riskien vähentämiseksi.

Tehty turvallisuuskartoitus ja sen pisteytys vaikuttavat vakuutusten hinnoitteluun:

 • 10 % Turvatila-alennus maatilavakuutuksen maatalous-osion hinnasta, jos maatilasi saa turvallisuuskartoituksesta täydet pisteet.
 • Kun turvallisuuskartoitus on tehty, saat korotetun 15 % MTK-jäsenedun maatilavakuutuksesi hinnasta.
 • Turvallisuusinvestoinneista annetaan vakuutetulle kohteelle alennus. Esimerkiksi asennettu maatalouden palovaroitinjärjestelmä alentaa rakennuksen ja tuotantoeläiinten palovakuutusmaksua 20 %.
 • LähiTapiolan alueyhtiöt ottavat turvallisuuskartoituksessa saadut pisteet huomioon vakuutusten lopullisissa hinnoitteluissa.

Etusi palovaroitinjärjestelmän hankintaan

Tavoitteenamme on edistää maatilojen turvallisuutta ja toiminnan häiriöttömyyttä sekä olla osaltaan vaikuttamassa siihen, ettei vahinkoja sattuisi. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden palosuojata edullisesti talouskeskuksen rakennukset ja toiminnot Elotec-palovaroitinjärjestelmällä. Asiakkaanamme saat:

 • Palovaroitinkeskuksen veloituksetta
 • 10 %:n alennuksen muista palovaroitinjärjestelmän tuotteista

Asennettu maatilan palovaroitinjärjestelmä alentaa myös palovakuutusmaksua. Ilmoita LähiTapiolan yhteyshenkilöllesi, kun haluat tarjouksen tuotantorakennuksien suojauksesta! Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen info(a)elotec.fi. Tutustu tarkemmin etuun.

Lue uutinen: Palohälytin ja salamannopea toiminta pelastivat satapäisen lypsykarjan


Katso myös: