Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sairastuminen tai tapaturma matkalla

Matkalla alkaneen sairauden tai matkalla sattuneen tapaturman hoitojen kuluista voit hakea korvausta matkustajavakuutuksen perusteella.

Toimi näin

 1. 1. Varaa lääkäriaika terveyskumppanillemme

  Kun näytät terveyskumppanillemme matkavakuutustodistustasi, voi kumppanimme laskuttaa käynnistäsi suoraan meitä. Lataa pdf-muotoinen vakuutustodistus verkkopalvelussamme.

  Lataa vakuutustodistus

  Jos hakeudut hoitoon muualle kuin terveyskumppanillemme, maksa käyntisi itse, säilytä tositteet ja hae meiltä korvausta myöhemmin.

 2. 2. Tee vahinkoilmoitus tai hae korvausta

  Voit ilmoittaa matkan aikana sattuneesta tapaturmasta tai sairastumisestasi tekemällä vahinkoilmoituksen verkkopalvelussamme ja hakea samalla korvausta sinulle aiheutuneista hoitokuluista.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 3. 3. Varaa lääkäriaika yhteistyökumppanillemme

  Jos varaat ajan itse lääkärikäynnille yhteistyökumppanillemme, esitä matkustajavakuutustodistus, silloin kumppanillamme on mahdollisuus laskuttaa suoraan meitä käynnistä. Matkustajavakuutustodistuksen löydät henkilöasiakaan verkkopalvelusta tai voit hakea sen lähimmästä toimistostamme.

  Kirjaudu verkkopalveluun

Toimi näin

 1. 1. Hakeudu lääkärille

  Voit hakeutua hoitoon haluamallesi lääkäriasemalle matkakohteessa ja hakea myöhemmin korvausta maksamistasi kuluista.

  Jos lääkäriasemalla on mahdollisuus laskuttaa saamasi hoito suoraan meiltä, tulee sinun esittää heille todistus matkustajavakuutuksesi voimassaolosta. Voit ladata pdf-muotoisen vakuutustodistuksen verkkopalvelustamme tai hakea sen lähimmästä toimistostamme.

  Lataa vakuutustodistus
 2. 2. Matkahätäpalvelu

  Ulkomailla sinua palvelee yhteistyökumppanimme SOS International, josta saa apuja sopivan hoitopaikan valitsemiseen. Suomenkielinen palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden.

  Voit olla yhteydessä SOS Internationaliin soittamalla matkahätäpalvelun numeroon +358 800 04531.

  Ilmoita vahingosta SOS-verkkopalvelussa 3. 3. Hoitoon hakeutuminen kotimaassa

  Jos matkasairaus tai -tapaturma vaatii lääkärinhoitoa matkalta palattuasi, voit hakeutua terveyskumppanillemme ja näyttää matkavakuutustodistustasi, jotta kumppani voi laskuttaa matkasairautesi tai -tapaturmasi hoitokulut suoraan meiltä. Jos hakeudut hoitoon muualle kuin terveyskumppanillemme, maksa tarvittaessa käyntisi itse, säilytä tositteet ja hae meiltä korvausta myöhemmin.

Usein kysyttyä

Matkatapaturmalla tarkoitetaan matkalla sattunutta, äkillistä ja odottamatonta tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle vamman hänen sitä tahtomatta.

Matkatapaturmana korvaamme myös vakuutetun tahtomatta sattuneen hukkumisen, kaasumyrkytyksen, lämpöhalvauksen, auringonpistoksen, paleltumisen, vakuutetun erehdyksessä nauttiman aineen aiheuttaman myrkytyksen sekä paineen huomattavasta vaihtelusta aiheutuneen vamman.

Lisäksi korvaamme vahingosta yksittäisen äkillisen liikkeen tai voimanponnistuksen yhteydessä aiheutuneen lihaksen tai jänteen venähdysvamman. Sinun tulee hakeutua lääkärin hoitoon 14 vuorokauden kuluessa vahingosta. Maksamme korvausta enintään 6 viikon ajalta venähdysvamman syntymisestä. Äkillisen liikkeen tai voimanponnistuksen hoitokuluina emme korvaa magneettitutkimusta tai leikkaustoimenpiteitä.

Korvaamme matkatapaturman hoitokulut enintään siihen asti, kun 3 vuotta on kulunut tapaturmasta.

Matkasairaus on odottamaton ja äkillinen, matkan aikana alkunsa saanut sairaus, joka vaatii lääkärinhoitoa. Matkasairaudeksi ei voida katsoa sairautta, jonka oireita on ilmennyt jo ennen matkan alkamista tai jonka tutkimukset tai hoitotoimenpiteet ovat olleet kesken matkalle lähdettäessä.

Matkasairauden korvattavuus edellyttää, että hoitoon on hakeuduttu matkan aikana tai 14 vuorokauden kuluessa matkan päättymisestä. Korvaamme matkasairauden hoitokuluja enintään vakuutusehdoissa määriteltyyn aikarajaan asti lääkärinhoidon alkamisesta.

Terveysvakuutuksen matkasairauden ja matkatapaturman hoitoturvasta korvaamme mm.

 • lääkärikäynnit

 • lääkärin määräämät lääkkeet

 • sairaalan hoitopäivämaksut

 • lääkärin määräämät tutkimukset ja toimenpiteet

 • matkatapaturmassa lääkärin määräämää fysikaalista hoitoa

 • matkatapaturman vuoksi määrätty ensimmäinen ortopedinen tuki

 • hoitoihin liittyvät matkakulut matkakohteessa.

Jos vakuutuksesi sisältää jonkin seuraavista alla mainituista turvista, voi hakea myös niistä korvausta:

 • tapaturmainen pysyvä haitta

 • tapaturmainen kuolema.

Jos hyvässä hoitotasapainossa ollut sairaus äkillisesti ja odottamatta matkan aikana pahenee, voimme korvata vakuutuksesta matkakohteessa annetun ensiapuluonteisen hoidon enintään 10 päivän ajalta. Mitään muita kuluja tällaisessa tapauksessa emme korvaa.

Jos sairauden tutkimukset tai hoitotoimenpiteet ovat keskenkun lähden matkalle ja saman sairauden vuoksi tarvitset hoitoa matkan aikana, emme voi maksaa korvausta lainkaan.

Maksusitoumus on ennakkoratkaisu korvattavuudesta yksittäiseen toimenpiteeseen tai tutkimukseen, kuten magneettitutkimus tai leikkaus. Ulkomailla maksusitoumuksen hoitolaitokseen huolehtii SOS International.

Jos matkasairaus tai matkatapaturma vaatii hoitoa kotimaassa, voimme myöntää maksusitoumuksen terveyskumppaneillemme.

 • Maksusitoumus käsitellään terveyskumppanimme tai sinun meille toimittaman lausunnon perusteella.

 • Tarvitsemme sinulta vahinkoilmoituksen ennen maksusitoumuksen käsittelyä.

 • Huomioithan, että vakuutuksen tulee olla voimassa kulujen aiheutuessa.

 • Kun saat maksusitoumuksen, sinun ei tarvitse itse maksaa hoidosta aiheutunutta kulua, vaan hoitolaitos lähettää laskun suoraan meille.

 • Käsittelemme maksusitoumusasiat muutamien arkipäivien aikana. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja, ja kun ilmoitamme päätöksestä.

Säilytä tositteet vuoden ajan korvauksen hakemisesta, pyydämme niitä tarvittaessa.