Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Työ- tai työmatkatapaturma

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta korvaamme työntekijälle tai yrittäjälle sattuneet vahingot, kun työssä, työssä johtuvissa olosuhteissa tai työpaikan ja kodin välisellä matkalla sattuu tapaturma. Haluamme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa tehdä hoitoon hakeutumisesta helppoa, jotta saat tarvittavan avun nopeasti ja voit keskittyä toipumiseen.

HUOM!

Jos työskentelet yli 50 hengen yrityksessä, olemme saattaneet sopia yhdessä työnantajasi kanssa juuri teille räätälöidystä toimintamallista vahinkotilanteessa. Kysy tästä työnantajaltasi.

Toimi näin

 1. 1. Hakeudu tarvittaessa lääkäriin

  Jos vammasi vaatii hoitoa ja sinulla on käytettävissäsi työterveyshuollon palvelut, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne. Voit mennä lääkäriin myös LähiTapiolan kumppanille Terveystaloon. Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.

  Ilmoita käynnin yhteydessä hoitolaitokseen työnantajan nimi ja vakuutusyhtiö.

 2. 2. Ilmoita vahingosta työnantajallesi

  Ilmoita vahingosta heti työnantajallesi. Työnantaja tekee vahinkoilmoituksen, jonka jälkeen saat puhelimeesi vakuutustodistuksen, jossa on tiedot vakuutuksestasi. Otamme vahinkosi käsittelyyn ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.

 3. 3. Maksusitoumus

  Hoitava lääkärisi pyytää tarvittaessa maksusitoumusta jatkohoitoasi varten. Ilmoitamme sinulle päätöksestä puhelimitse tai tekstiviestillä.

 4. 4. Ilmoita kuluista tai ota yhteyttä meihin

  Jos sinulle on aiheutunut jo kuluja, voit ilmoittaa niistä sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu lomakkeelle pankkitunnuksillasi.

  Jos sinulla on kysyttävää voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse, osoitteemme on yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi Huomaa, että sähköpostiyhteys on suojaamaton.

  Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi/

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita työntekijän vahingosta

  Ilmoita työntekijän vahingosta täyttämällä vakuutustodistus.

  Avaa lomake

  Voit täyttää vakuutustodistuksen tarvittaessa myös englanniksi. You can also compile an insurance certificate in English.

  Insurance certificate
 2. 2. Ilmoita sairausajan palkat

  Ilmoita sairausajan palkat verkkopalvelussa tai täytä alla oleva lomake, jos työntekijän vahinko aiheuttaa sairauslomaa tapaturmapäivän jälkeen vähintään 3 peräkkäistä päivää.

  Avaa lomake
 3. 3. Ota tarvittaessa yhteyttä meihin

  Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa meille numeroon 09 453 3777 ma - pe kello 9 - 16 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi. Huomaa, että sähköpostiyhteys on suojaamaton.

  Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi.

Maatalousyrittäjän lakisääteistä sosiaaliturvaa hoitaa Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela.

Lue lisää Melan sivuilta.

Usein kysyttyä

Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle vamman hänen sitä tahtomatta. Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus ei korvaa hoito- yms. kuluja, jotka aiheutuvat sairausperäisistä syistä.

Jos vammasi vaatii hoitoa ja sinulla on käytettävissäsi työterveyshuollon palvelut, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne. Voit mennä lääkäriin myös LähiTapiolan kumppanille Terveystaloon. Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.

Ilmoita aina viipymättä työnantajallesi sattuneesta tapaturmasta tai ammattitautiepäilystä. Työnantaja tekee vahinkoilmoituksen meille ja saat tästä vakuutustodistuksen tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Saatat tarvita sitä hoitolaitoksessa.

Joissakin tapauksissa lääkärin mielestä on hyvä tutkia vammaasi tarkemmin esim. magneettikuvauksella tai vammasi hoito voi vaatia leikkauksen. Lääkäri kirjoittaa tällaisissa tapauksissa lääkärinlausunnon, jossa pyydetään maksusitoumusta meiltä. Käsittelemme saapuneet maksusitoumukset nopeasti ja ilmoitamme sinulle tekstiviestillä tai soittamalla, kun päätös on tehty.

Työtapaturma- ja ammattitautitapauksissa voit hakea korvausta sellaisista kuluista, jotka liittyvät tapaturman aiheuttaman vamman hoitoon. Tällaisia kuluja ovat mm. itse maksamasi lääke- ja sidetarvekulut, matkakulut apteekkiin tai lääkäriin, sairaanhoito- ja lääkärikulut.

Jos sinulle on aiheutunut jo kuluja, voit ilmoittaa niistä sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu lomakkeelle pankkitunnuksillasi.

Maksamme ansionmenetyskorvausta, kun työkyvyttömyyden katsotaan johtuvan sattuneesta vahingosta ja sairauslomaa on tapaturmapäivän jälkeen vähintään kolme peräkkäistä päivää.

Maksettava korvaussumma noudattelee 28 työkyvyttömyyspäivään saakka menetettyjä ansioita ja usein työnantaja maksaa sairasajan palkkaa, jonka korvaamme työnantajalle. Kun työkyvyttömyyden pituus ylittää 28 vuorokautta, maksettava ansionmenetys perustuu erikseen määritettävään vuosityöansioon, jota varten pyydämme tietoja tulorekisteristä, verottajalta ja joissakin tapauksissa myös työnantajalta.

Käsittelemme asiakirjat niiden saapumisjärjestyksessä. Jos olet saanut lisäselvityspyynnön, vastaathan siihen mahdollisimman nopeasti.

Vahinkoasiasi korvattavuus ratkaistaan keskimäärin 0 - 7 päivässä.

Lääkärin pyytämät maksusitoumusasiat käsitellään keskimäärin 1 - 2 päivässä.

llmoittamasi kulut maksamme keskimäärin 1 - 7 päivässä.

Ansionmenetyskorvaukset maksamme heti, kun olemme saaneet korvausratkaisun kannalta vaaditut tiedot.

Jos sinulle on aiheutunut jo kuluja, voit ilmoittaa niistä sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu lomakkeelle pankkitunnuksillasi.

Työkyvyttömyyseläke maksetaan jokaisen kuun viimeisenä arkipäivän paitsi tammikuussa, jolloin se maksetaan kuun ensimmäisenä arkipäivänä.

Ammatillisen kuntoutuksen tarkoituksena on mahdollistaa paluu entisiin töihin tai siirtyminen uusiin työtehtäviin. Kuntoutus on aina yksilöllistä ja sisältää erilaisia vaihtoehtoja työkokeilusta uudelleenkoulutukseen.

Voit hakea muutosta saamaasi korvauspäätökseen sen kääntöpuolelta löytyvien ohjeiden avulla.

Valitusaika on 30 päivää siitä, kun sait tiedon päätöksestä. Valitus lähetetään meille ja me toimitamme sen muutoksenhakulautakunnalle.

Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksestä voi valittaa vakuutusoikeuteen ja vakuutusoikeuden päätöksestä voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Muutoksenhaku on maksutonta.

Koska kyseessä on lakisääteinen korvauslaji, valtakirjassa on yksilöitävä valtuutus tiettyyn vahinkotapahtumaan. Tästä syystä yhtiöryhmässä yleisesti käytössä oleva ns. avoin valtakirja ei käy lakisääteisissä korvauslajeissa valtakirjaksi. Voit täyttää yksilöidyn vahinkokohtaisen valtakirjan tästä.

Allekirjoitetun valtakirjan voi lähettää meille suojatulla sähköpostilla verkkosivujen kautta osoitteessa
https://secure.lahitapiola.fi/index.cgi?recipient=yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi

Voit olla yhteydessä meihin myös sähköpostitse, osoitteemme on yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi. Huomaa, että sähköpostiyhteys on suojaamaton.

Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi/

Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 09 453 3777 ma - pe kello 9 – 16