Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkilövahinko liikenteessä

Korvaamme liikenteessä sattuneet henkilövahingot syyllisen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Otathan ensisijaisesti yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita vahingosta

  Jos vahinko sattuu maatilatöiden yhteydessä ajoneuvolla, t ee vahinkoilmoitus Maatalousyrittäjien eläkelaitokseen Melaan , joka ensisijaisesti käsittelee henkilövahinkosi. Tee myös ilmoitus liikennevahingosta syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön ja ilmoita, että vahinko on sattunut maatilatyössä.

  Liikennevakuutuksesta voit hakea niitä vahinkoon syy-yhteydessä olevia kuluja, joita lakisääteinen tapaturmavakuutus ei korvaa.

  Jos vahinko on sattunut vapaa-ajalla, tee vahinkoilmoitus syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

 2. 2. Ilmoita meille hoitopaikka

  Käsittelemme suoraan liikennevakuutuksesta korvauksen tilapäisestä haitasta ja mahdollisen ansionmenetyksen korvauksen. Ilmoita tätä varten meille hoitopaikka, jotta voimme pyytää lääkärinlausunnot suoraan hoitolaitoksesta.

 3. 3. Toimita tarvittavat tiedot

  Jos ajoneuvo on vakuutettu LähiTapiolassa, saat meihin yhteyden verkkopalvelun Viestit-osion kautta, puhelimitse numerossa 09 453 3611 tai sähköpostitse suojatulla yhteydellä https://secure.lahitapiola.fi/lhk(at)lahitapiola.fi

Usein kysyttyä

Kun liikennevahinko sattuu vapaa-ajalla, vahinkoon syyllisen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa loukkaantuneiden henkilövahingot sekä syyttömien osallisten ajoneuvo- ja omaisuusvahingot. Jos vahingon syyllisyys on epäselvä, voit hakea korvausta henkilövahingosta oman ajoneuvosi tai sen ajoneuvon liikennevakuutuksesta, jonka matkustajana olit.

Kun liikennevahinko sattuu töissä ja työmatkalla, henkilövahinkosi käsittelee ensisijaisesti työnantajasi työtapaturmavakuutusyhtiö. Käsittelemme aina liikennevakuutuslain perusteella tilapäisen haitan korvauksen ja mahdolliset ansionmenetyskorvaukset.

Ilmoita meille, oletko päätoiminen maanviljelijä. Ansionmenetyskorvaus määräytyy MyEl-tulosi mukaan. Saamme tiedon suoraan Melasta. Jos olet palkannut sairauslomasi ajaksi lomittajan, toimita meille palkkakuitti lomittajalle maksetusta palkasta.

Vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajalla, omistajalla tai vakuutuksenottajalla ei ole oikeutta korvaukseen esinevahingoista oman ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Korvaamme kuitenkin vammojen vuoksi hoitohenkilökunnan päältä leikkaamat vaatteet, vahinkohetkellä päässä olleet silmälasit, kuulokojeet sekä proteesit. Syyllisen ajoneuvon matkustaja voi hakea korvausta esinevahingoista meiltä. Muista esinevahingoista voit hakea korvausta omasta kotivakuutuksesta.

Vahinkoon syyttömän ajoneuvon kuljettaja, matkustaja, pyöräilijä, jalankulkija tai liikennevahinkoon muu osallinen voivat hakea korvausta liikennevahingossa rikkoutuneesta omaisuudesta. Ilmoita rikkoutuneen omaisuuden ostoaika- ja hinta. Jos rikkoutunut omaisuus on korjattavissa, toimita kuitit korjauskuluista tai korjauskustannusarvio.