Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Maatilan vakuuttaminen

Kun tilallasi tapahtuu muutoksia, ole aina yhteydessä LähiTapiolaan. Voimme yhdessä katsoa tilasi vakuutusturvaan tarvittavat muutokset ja voit taas luottaa siihen, että vakuutus vastaa tilasi olosuhteita ja on riittävän kattava. Tässä alla muutamia vinkkejä vakuuttamisen aikatauluista ja vakuutustarpeista muutostilanteissa.

Kun hankit uuden liikennevakuutettavan ajoneuvon tai työkoneen, muista ottaa sille liikennevakuutus 7 vuorokauden kuluessa. Hoida samalla kertaa kuntoon myös vapaaehtoinen vakuutus.

Uusi rakennuksesi on syytä vakuuttaa viimeistään siinä vaiheessa, kun olet tuonut rakennuspaikalle merkittävän määrän rakennustarvikkeita.

Lisääntynyt eläinmäärä ja liikevaihto kannattaa päivittää maatilavakuutukseesi ennen kun laajentunut tuotanto alkaa.

Jos vuokraat uutta peltoa, muista päivittää lisääntynyt peltoala ja liikevaihto vakuutukseen ennen kasvukauden alkua.

Kun hankit uutta metsää, kannatta se vakuuttaa heti omistajanvaihdoksen yhteydessä. Esim. vakuutus myyrä- ja lumivahinkojen varalta tulee ottaa jo ennen talven tuloa.

Muista myös vakuuttaa työntekijäsi tapaturmien ja ammattitautien varalta lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Työnantajana olet velvollinen vakuuttamaan työntekijäsi ennen työn alkamista, kun työpäiviä kertyy vuodessa yhteensä yli 12 päivää.

Kun tilallasi vaihtuu omistaja, esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen kautta, muistattehan siirtää maatilavakuutuksen uuden omistajan nimiin 2 viikon kuluessa omistajanvaihdoksesta.

Kun lopetat aktiivimaatalouden, vakuutusturvakin kannattaa päivittää tilanteen mukaiseksi. Pääsääntönä on se, että se vakuuttaa, joka omistaa. Joissakin tapauksissa maatilavakuutus on aiheellista muuttaa kotivakuutukseksi.

Jos maatilasi yhtiöitetään, vakuutukset tehdään maatilasi nimiin sen y-tunnukselle, mikäli tila on osakeyhtiömuotoinen tai muuten kaupparekisterissä. Verotusta varten tehdyn yhtymän nimiin ei ajoneuvovakuutuksia voi tehdä. Ne tehdään ajoneuvon todellisten käyttäjien eli haltijoiden nimiin. Käytännössä siis usein joko sinun tai puolisosi henkilötunnukselle.

Kantri maatilan vakuutus

Kantri maatilan vakuutuksella vakuutat maatilasi sekä yksityistaloutesi.

Metsävakuutus

Älä anna myrskyn kaataa metsävarallisuuttasi. Vakuuta se.

Työtapaturmavakuutus

Työtapaturmavakuutus korvaa työntekijän tapaturman tai ammattitaudin varalta.