Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola työnantajana

Suurena suomalaisena yhtiöryhmänä LähiTapiola tarjoaa työmahdollisuuksia monipuolisesti eri alojen ammattilaisille ja osaajille. LähiTapiolan henkilöstömäärä on noin 3 500, josta lähes puolet työskentelee 20 alueyhtiössä.

Meillä voit edetä urallasi tai monipuolistaa sitä tehtäviä vaihtamalla.

Miksi LähiTapiolaan?

LähiTapiolassa työntekijä ja työnantaja arvostavat toinen toistaan. Huolehdimme työntekijöidemme osaamisesta, motivaatiosta ja jaksamisesta monin tavoin. Mittaamme työhyvinvointia säännöllisesti sekä kehitämme palautejärjestelmiämme. Työntekijöitämme kannustamme muun muassa tulospalkkauksella.

Palkitseminen

Palkitsemme henkilöstöämme muun muassa seuraavilla eduilla (LähiTapiola-ryhmän alueyhtiöissä voi olla käytössä tästä poikkeavia etukokonaisuuksia):

  1. Kannustava tulospalkkaus
  2. Henkilöstörahastoon kertyvät voittopalkkiot
  3. Vakuutukset ja pankkipalvelut edullisemmin
  4. Etuja LähiTapiolan sijoitusrahastoista
  5. Kattava työterveyshuolto ja työhyvinvointiohjelmat
  6. Lounasetu
  7. Joustavat työajat
  8. Mahdollisuus koulutukseen ja urakiertoon

​Koulutamme Suomeen sankareita

Kun tietää, mitä tekee, on helpompi toimia. Sen vuoksi me koulutimme vuonna 2016 yli 23 000 suomalaista toimimaan oikein tulipalon kohdatessa. Maksuttomissa Sankarikoulutuksissamme annettiin oikeat alkusammutustaidot, jotta mahdollisimman moni meistä voisi välttyä tulipalolta.

Työmme epäonnen päiviä vastaan jatkuu ja teemme taas Suomeen uusia sankareita. Vuonna 2017 LähiTapiolan Sankarikoulutus antaa 30 000 koululaiselle ja 15 000 asiakkaalle eväät oikeanlaisen hätäensiavun antamiseen, jotta mahdollisimman moni ihmishenki säästyisi.

LähiTapiola Akatemia

LähiTapiola Akatemia vastaa koko yhtiöryhmän osaamisen kehittämisestä ja tarjoaa kehittymispolut henkilöstölle, esimiehille ja johdolle. Akatemia pitää huolen siitä, että yhtiöryhmän osaaminen on sitä, mitä strategian toteutuminen edellyttää.

Akatemian tarjoamiin osaamisen kehittämisen palveluihin kuuluvat mm. myyntityön ja sen johtamisen, asiakaspalvelun, esimiestyön sekä asiantuntijuuden kehittäminen. Osaamisen kehittämisessä vahvistetaan erityisesti tuote- ja palveluosaamista. Tätä toteutetaan virtuaalivalmennuksien, verkko-oppimisen ja lähiopetuksen keinoin.