Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vastuullisuus ui yhä vahvemmin sijoittajan arkeen – ”Useat lakialoitteet pakottavat sijoittajat toimimaan yhä vastuullisemmin”

30.6.2020 - Talous

Vastuullinen sijoittaminen on ottanut isoja askelia kymmenen viime vuoden aikana. Kuuntele, mitä LähiTapiola Varainhoidon salkunhoitaja Nina Ebeling ja LähiTapiolan palvelujohtaja Oona Paasolainen keskustelevat podcastissa vastuullisesta sijoittamisesta.

-Silloin kun mekin aloitimme, puhuttiin paljon eettisestä sijoittamisesta. Tämä terminologia on hävinnyt oikeastaan kokonaan, LähiTapiola Varainhoidon salkunhoitaja Nina Ebeling kertoo.

Varainhoidon Vaurastu vastuullisesti –podcast pureutuu toisessa osassa vastuulliseen sijoittamiseen, ilmastonmuutokseen sekä sijoittajan mahdollisuuksiin vaikuttaa. Kuuntele koko podcast täältä.

Salkunhoitaja Nina Ebelingin mukaan vastuullisen sijoittamisen osa-alueita on integroitu yhä vahvemmin sijoittamiseen viime vuosien aikana. LähiTapiola Varainhoidossa vastuullisuus on integroitu osaksi sijoittamistoimintaa jo vuosien ajan.

- Yhä useampi sijoittaja on ottanut vastuullisuustekijät yhä vahvemmin huomioon sijoitusanalyysissään. Toki muotoja on useita. Osa sijoittajista ostaa annettuna palveluntuottajan tarjoamat vastuullisuusratingin ja –analyysin. Osa sijoittajista tekee tämän itse, kuten me teemme.

Ebeling uskoo, että vastuullinen sijoittaminen osana sijoittajien toimintaa syvenee entisestään.

-Toki on tulossa erityyppisiä aloitteita, joiden myötä sijoittajat pakotetaan toimimaan entistä vastuullisemmin. Esimerkiksi EU:n vihreän rahoituksen lakialoitteet tulevat vaikuttamaan siihen, minkä tyyppisiin hankkeisiin varoja pitäisi ohjata. Sijoittajien on myös jatkossa raportoitava, kuinka paljon tämän tyyppisiin hankkeisiin varoja on ohjattu.

Tavoitteena on pyrkiä kasvattamaan varojen määrää, joita vihreisiin hankkeisiin ohjataan. Ilmastonmuutos ja tarpeet sen hillitsemiseksi ovat tiedossa niin EU:ssa kuin muuallakin. Lainsäädännöllä pyritään näin ohjaamaan varallisuutta hankkeisiin, joilla voitaisiin hillitä ilmastonmuutosta.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää