Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pirkanmaa 19.2.2024

Urheilijan ilta henkisen hyvinvoinnin äärellä - onko urheilijan arki survival game vai amazing race?

LähiTapiola Pirkanmaan ja Pihlajalinnan järjestämä Urheilijan ilta kokosi jälleen yhteen Suomen vaikutusvaltaisimpia huippu-urheilun edustajia. Illan teemana oli urheilijan henkinen terveys, siitä huolta pitäminen, balanssin löytäminen ja ylikuormituksen tunnistaminen. Tapahtuman tallenteesta pääset vielä mukaan Tampere-talossa 13.2. järjestetyn tapahtuman teemojen pariin.

Urheilijan illassa haettiin tällä kertaa vastauksia kysymyksiin: Mitä on ammattiurheilu Suomessa? Miten urheilijat pitävät huolta henkisestä terveydestään? Miksi nuori urheilija ajautuu burn-outiin? Voiko urheilija olla masentunut ja mitä kaikkea siinä voi olla taustalla? Mistä tunnistan, jos läheiselläni on mielialan huolia ja mitä voin silloin tehdä? Mitä työkaluja löytyy urheilijan ja valmentajan selviämiseen urheilun ja siviilielämän ristitulessa? Mitä tarkoittaa kaksoisura? Mitä käytännön tukitoimia on urheilijoille tarjolla? Kuinka huipulle pyrkiviä urheilijoita pitäisi tukea?

Työkaluja urheilijan ja valmentajan selviämiseen urheilun ja siviilielämän pyörteissä tarjoilivat psykoterapeutti Mia Puuska ja nuorisolääkäri Marja Leena Hyypiä . Huippu-urheilijoiden ja valmentajien omakohtaisia kokemuksia jakamassa olivat Reetta Hurske, Nico Salo, Ilkka Herola, Antti Kuisma, Tommi Pärmäkoski ja Tuuli Merikoski .

Katso Urheilijan illan tallenne täältä.

LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä ja Pihlajalinnan vt. aluejohtaja Juha Rautio avasivat Tampere-talossa järjestetyn Urheilijan illan, joka oli jo kahdeksas yhteistyössä järjestetty tapahtuma. LähiTapiola Pirkanmaa ja Pihlajalinna ovat jo lähes kymmenen vuoden ajan järjestäneet yhteistyössä Urheilijan ja Kuntoilijan iltoja. Illoissa on vuosien varrella tarjoiltu asiantuntijaluentoja polvivammojen hoitamisesta, voima- ja kestävyysharjoittelusta, henkisestä ja fyysisestä kuormituksesta, palautumisesta, nuorten urheilijoiden arjen hallinnasta ja jaksamisesta sekä älylaitteiden ja datan hyödyntämisestä harjoittelussa.

LähiTapiolan strategian ytimessä on auttaa omistaja-asiakkaitaan turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa.

- Talouden ja turvallisuuden näkökulmasta autamme varautumaan tarjoamalla oikeanlaista ja riittävää vakuutusturvaa sekä säästämisen ja sijoittamisen palveluita. Terveyden näkökulmasta teemme yhteistyötä hoitolaitoskumppaneidemme kanssa, jotta asiakkaamme pääsevät vakuutuksensa turvin nopeasti hyvään hoitoon. Haluamme vaikuttaa pirkanmaalaisten hyvinvointiin myös käytännön tekojen kautta. Tuemme paikallista urheilua, lahjoitamme lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja tuomme terveyteen ja liikuntaan liittyvää asiantuntijatietoa kaikkien saataville tämänkaltaisten tapahtumien kautta, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä kertoo.

LähiTapiola Pirkanmaa on ollut mukana kehittämässä yhdessä Pihlajalinnan urheilutapaturmiin erikoistuneiden lääkäreiden kanssa urheilijoille ja kuntoilijoille soveltuvan laajemman tapaturma- ja urheiluvakuutuksen. Yleisimpiä urheilussa sattuvia vammoja ovat mm. akillesjänteen ja polven nivelkierukan repeämät, rasitusmurtumat sekä erilaiset tulehdustilat, joiden hoito kuuluu laajennetun tapaturma- ja urheiluvakuutuksen piiriin.

LähiTapiolan laajennettu tapaturmavakuutus kattaa monia sellaisiakin urheilussa syntyviä vammoja ja sairausperäisiä tiloja, joita tavalliset tapaturmavakuutukset tai lisenssivakuutukset eivät korvaa ja se on saatavilla ilman terveysselvitystä. Myös kuntoliikkujat saavat hoidon samalla erikoislääkärillä kuin kuka tahansa huippu-urheilija.

- Aktiiviurheilijoille suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti sairauskuluvakuutuksen hankkimista, joka kattaa sellaistenkin urheilijoille tyypillisten sairauksien, kuten astman, hoitokuluja. Sairauskuluvakuutus myönnetään terveysselvityksen perusteella, joten se kannattaakin ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, toimitusjohtaja Metsälä muistuttaa.