Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuElämänturva31.5.2023

Jaakko sairastui keskellä yötä Thaimaassa: ”Sain huomata, että matkavakuutus on todellinen elämänturva”

Jaakko Luomasen, 40, Thaimaan-matka sujui leppoisasti ja suunnitelmien mukaan, kunnes hän sairastui äkillisesti. Raju kuume iski, ja hän pelkäsi sairastuneensa trooppiseen tautiin. "Yllättävä sairastuminen ulkomailla oli pelottava tilanne."

”Tunsin olevani elämäni kunnossa. Matka perheen kanssa Thaimaassa oli vastannut täysin odotuksia. Onnittelin itseäni ja Yulia-vaimoani hyvästä päätöksestä lähteä pakoon pimeää ja kylmää talvea Koh Samuin saarelle neljäksi kuukaudeksi. Teimme reissulla etätöitä, latasimme akkuja ja nautimme elämästä tyttäremme kanssa tropiikin lämmössä. Ehdin hyvin treenatakin.

Matkavalmistelut olivat kyllä olleet aikamoinen ruljanssi. Oli kaikenlaista muistettavaa, kuten aurinkovoiteet, rokotukset, vaatetus ja vakuutukset.

Onko matkavakuutuksesi kunnossa? Laske hinta minuutissa

Huolehdimme vakuutusmyyjän kanssa hyvissä ajoin etukäteen, että matkavakuutuksemme on voimassa koko nelikuukautisen reissun ajan. Normaalistihan matkavakuutus on voimassa enintään kolme kuukautta.”

"Ulkomailla sairastuminen oli pelottavaa"

”Kaikki oli reissun päällä mahtavasti balanssissa, kunnes eräänä aamuna heräsin outoon oloon. Vilutti ja väsytti vaikka olin nukkunut pitkät unet. Vaimo laittoi mittarin kainalooni, ja sehän näytti piippauksen jälkeen selkeää lämmön nousua. Silloin vielä ajattelin, että eiköhän tauti levolla lähde.

Kolmantena sairaspäivänä kuume nousi rajusti ja vointi huononi entisestään. Olen hyvin harvoin kipeänä, joten tilanne tuntui pelottavalta. Ajatukset risteilivät: Olenko saanut jonkin oudon trooppisen taudin? Mitä, jos kuume vain jatkuu? Olisiko jo syytä mennä lääkärille?”

Mitä matkavakuutus korvaa? Lue lisää

”Sen yön muistan ikuisesti”

”Iltayöstä alkoi tuntua, että en enää uskalla jäädä sänkyyn virumaan vaan on hankkiuduttava hoitoon. Muistin, että vakuutusmyyjä kertoi LähiTapiolan Matkahätäpalvelusta, jossa autetaan 24/7. Oli helpotus, kun sain heti langan päähän asiakaspalvelijan, joka rauhoitteli, antoi neuvoja ja ohjasi minut paikalliseen sairaalaan.

Muistan sen yön ikuisesti. Tropiikin lämpimässä yössä sirkat sirittivät, kun tilasin taksin ja lähdin sairaalaan. Vuokra-autollamme en uskaltanut lähteä ajamaan kuumeisena. Vaimoni ja tyttäreni nukkuivat sikeästi, enkä halunnut heidän untaan häiritä. Siispä jätin lappusen: Olen lähtenyt lääkäriin.

Sairaalassa tiedettiin odottaa minua. Kun saavuin perille, pääsin heti tutkimuksiin. Oli helpottavaa, että vakuutusyhtiö hoiti käytännön järjestelyt puolestani. Vieraassa maassa kun ei tunne tapoja ja kielimuuri saattaa hankaloittaa kommunikaatiota.

Olisin voinut jäädä yöksi tarkkailuun, mutta tutkimukset ja laboratoriokokeiden ottaminen huojensivat sen verran mieltä, että palasin aamuyöllä vaimon viereen.

Hyvän ja nopean hoidon lisäksi sain sairaalasta myös lääkkeet mukaani. Ei tarvinnut keskellä yötä ihmetellä, missä on päivystävä apteekki – josko sellaista ylipäätään olikaan.”

Miksi valita LähiTapiolan matkavakuutus? 7 syytä

"Hoitokulut maksettiin suoraan vakuutuksesta"

”Sain huomata käytännössä, että matkavakuutus on todellinen elämänturva. Sairaalassa minun ei tarvinnut itse maksaa mitään hoitokuluja vaan kaikki hoitui suoraan vakuutuksestani.

Myös taksikulut korvattiin, vaikka minulla ei ollut esittää kuitteja. Eihän sellaisia Thaimaassa taksimatkoista edes saa. Sekin ilahdutti, että kulut korvattiin nopeasti – ei mennyt kuin muutama päivä ja rahat näkyivät tililläni.

En edes uskalla ajatella, mitä olisi voinut käydä ilman vakuutusta. Olen kuullut hurjia tarinoita, miten kalliiksi sairastuminen ulkomailla voi tulla.
Koskaan ei muuten selvinnyt, minkä pöpön olin saanut. Pääasia kuitenkin on, että lääkkeet tepsivät ja olin pian taas terve – loppureissu pelastui ripeän hoitoon pääsyn ansiosta.”

Laske matkavakuutuksen hinta ja osta nyt

”Omasta ja läheisten terveydestä ei kannata säästää”

”Jo vanhemmillani oli vakuutukset LähiTapiolassa. Siksi oli luonnollista, että aikoinaan muuttaessani kotoa pois hankin itselleni samasta paikasta ensimmäisen oman vakuutukseni. Olen ollut LähiTapiolan asiakas yli 20 vuotta – siellä ovat myös kaikki oman perheeni vakuutukset.

LähiTapiolassa on helppoa asioida ja koen, että siellä pidetään poikkeuksellisen hyvää huolta asiakkaista. Thaimaan-matkalla mieltäni lämmitti erityisesti, että sairaalareissun jälkeen asiakasneuvoja soitti ja kyseli vointiani.

Suosittelen koko sydämestäni matkavakuutuksen ottamista. Jos on varaa lähteä reissuun, on myös varaa kattavaan matkavakuutukseen. Kun on kyse omasta tai läheisten terveydestä, niin silloin ei säästellä.”

  • LähiTapiolan Matkahätäpalvelu auttaa kiireellisissä tilanteissa 24/7 numerossa +358 800 0 4531. Palvelua saa suomenkielellä.

  • Jos olet matkalla yli kolme kuukautta, ole yhteydessä vakuutusmyyjäämme ja varmista turvasi pidemmän reissun ajaksi.

  • Viisumimaihin tarvitset erillisen matkavakuutustodistuksen. Voit tilata englanninkielisen vakuutustodistuksen verkkopalvelustamme, jonne pääset kirjautumaan omilla pankkitunnuksillasi. Useimpiin maihin riittää tavallinen matkavakuutuskortti tai -todistus.

  • Tiesithän, että LähiTapiolan matkavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös mukanasi matkustavat alle 18-vuotiaat lapsesi, lapsenlapsesi ja puolisosi lapset.

  • LähiTapiolan matkavakuutus korvaa sairaanhoidon kuluja ilman ylärajaa ja omavastuuta – kattaa myös ambulanssilennon.