Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu27.4.2023

Riskipäällikkö: "Nämä kolme riskiä voi kaataa koko bisneksen – ennakoi ja varaudu"

Mitkä ovat asiantuntijatoimialan yleisimmät riskit? LähiTapiola Pääkaupunkiseudun riskipäällikkö Tommi Silvennoinen kertoo kolme tyypillisintä riskiä, joihin kannattaa varautua.

”Riskienhallinta on syytä ottaa huomioon jo yrityksen liiketoimintasuunnitelmassa, sillä se tukee johtamista ja ohjaa päätöksentekoa.

Riskipäällikkönä työpöydälleni tulee päivittäin perinteisten palovahinkojen lisäksi huolimattomuus- tai suunnitteluvirheisiin, epäselviin sopimuksiin, puutteelliseen tietoturvaan ja pitkiin sairauspoissaoloihin liittyviä tapauksia, jotka voivat lamauttaa yrityksen liiketoiminnan."

Näihin kolmeen riskiin asiantuntijatoimialalla kannattaa varautua:

1. Huolimattomuus- tai suunnitteluvirheet

"Inhimillisistä huolimattomuus- tai suunnitteluvirheistä voi seurata vahingonkorvausvastuu. Näitä riskejä voidaan hallita oikeanlaisilla sopimuksilla ja ammatillisilla vastuuvakuutuksilla. Varmista myös, että vakuutuksesi kattaa tarvittaessa patentti- tai tuotemerkkiasiat."

2. Kyberuhat

"Verkkorikollisuuteen voi varautua sekä teknisillä palomuureilla että henkilöstön jatkuvalla kouluttamisella. Kyberuhkiin varautuminen parantaa myös valmiutta henkilötietojen käsittelyyn."

3. Henkilöstöriskit

"Sinun ja henkilöstösi hyvinvointi ovat yrityksesi liiketoiminnan menestyksen ytimessä. Seuraatko esimerkiksi henkilöstösi sairauspoissaolojen syitä? Vaikuttavilla ja mitattavilla työterveysratkaisuilla voidaan tutkitusti lyhentää sairauspoissaolojen määrää ja kestoa."

Miten sinä olet varautunut näihin kolmeen asiantuntijatoimialan yleiseen riskiin? Toimialaasi erikoistuneet asiantuntijamme ovat apunasi!