Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTyöelämä22.6.2022

LähiTapiola Pirkanmaan selvitys väitetyistä epäkohdista valmistui

LähiTapiola Pirkanmaa tiedotti viime viikolla selvittävänsä sisäisesti epäkohtia, joita Aamulehden julkaisemassa artikkelissa 13.6. tuotiin esiin. Artikkelissa kerrottiin tapauksista, jotka asettavat LähiTapiola Pirkanmaan toiminnan kielteiseen valoon.

- Olemme ottaneet asiat hyvin vakavasti, käyneet ne tarkasti läpi ja sisäisen tarkastuksemme selvitys on valmistunut. Valitettavasti on käynyt ilmi, että osassa näistä esitetyistä tapauksista on ilmennyt epäkohtia toimintatavoissamme. Nämä liittyvät esimerkiksi ohjeiden noudattamatta jättämiseen. Olemme näistä syvästi pahoillamme, ja tulemme kaikin tavoin keskittymään nyt siihen, ettei tällaisia epäkohtia enää tulevaisuudessa tapahdu, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan vt. toimitusjohtaja Tomi Saarinen.

Tomi Saarinen huomauttaa, että koska LähiTapiolan toimintaa sitoo vakuutussalaisuus, hän ei voi tarkemmin avata yksittäisten asiakastapausten yksityiskohtia. Hän painottaa, että niin asiakkaiden kuin henkilöstön on aina voitava luottaa yhdenvertaiseen kohteluun, ohjeiden noudattamiseen ja luotettaviin tietoturvaprosesseihin.

-Kuten totesin aiemmin, olen myös pahoillani siitä, että yhtiöön näyttää aiemmin päässeen muodostumaan kulttuuri, jossa virheellisiksi koettuja toimintatapoja tai epäkohtia ei ole aina uskallettu kyseenalaistaa tai nostaa esiin. Nyt rakennamme yrityskulttuuria avoimempaan ja läpinäkyvämpään suuntaan. Koko henkilöstöllä tulee olla riittävät välineet ja tuki mahdollisten epäkohtien esilletuomiseen. Yhdessä henkilöstön kanssa tulemme parantamaan niin toimintamalleja, dokumentointia kuin vuorovaikutustakin, hän sanoo.

Lisätietoja:
Tomi Saarinen, vt. toimitusjohtaja, 050 491 0471, tomi.saarinen@lahitapiola.fi