Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus 31.10.2019

LähiTapiola Rahoitus kompensoi rahoittamiensa ja vakuuttamiensa autojen päästöt

Autoilun hiilidioksidipäästöt herättävät suomalaisissa huolta. Autoilu on monille arjessa välttämätöntä ja keinot päästöjen vähentämiseen etenevät verkkaisesti tai ne eivät ole kaikkien ulottuvilla taloudellisesti. LähiTapiola Rahoitus kompensoi kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen autojen päästöt ilman lisämaksua.

Rahoitusvolyymiltään Suomen kolmanneksi suurin autorahoittaja LähiTapiola Rahoitus kompensoi kaikkien rahoittamiensa ja vakuuttamiensa kuluttaja-asiakkaiden autojen hiilidioksidipäästöt.

- Haluamme tarjota kaikille autoilijoille tasa-arvoisen mahdollisuuden kompensoida hiilidioksidipäästöjään helposti. Autoilun päästöjen vähentäminen on ilmaston kannalta ratkaisevan tärkeää. Useat vähäpäästöisemmät liikkumisen ratkaisut, kuten sähköautot ja julkinen liikenne ovat monien suomalaisten ulottumattomissa arjen liikkumisessa vielä pitkään. Autokantamme keski-ikä pysyttelee sitkeästi yli 12 vuodessa, jolloin on tarvetta kompensoida myös näiden suurempipäästöisten autojen päästöt. Emme halunneet jäädä odottamaan hidasta muutosta vaan haluamme toimia nyt, kertoo LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö.

LähiTapiola Rahoitus sitoutuu kompensoimaan kaikkien tähän mennessä ja tästä eteenpäin kuluttajille rahoittamiensa ja LähiTapiolan tai Turvan vakuuttamien, päästöluokaltaan alle 200g/km henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöt sopimusajalta, ilman eri veloitusta asiakkaalta tai myyjältä.

Päästöjä kompensoitu yli 100 000 CO2-tonnia

LähiTapiola Rahoitus kompensoi päästöjä YK:n ilmastosopimuksen alaisen puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta. Hankkeisiin tehtyjen investointien avulla on toteutettu yli 100 000 CO2-tonnin päästöjä vastaava päästövähennys, joka käytetään kompensoimaan rahoitettujen autojen päästöt. Kompensoitava päästömäärä on laskettu sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle. Tarvittaessa päästöjä kompensoidaan lisää. Samalla etsitään uusia vaihtoehtoja päästövähennysten toteuttamiseen ja kompensaatioon. Ohjelma on voimassa toistaiseksi ja sen muotoa ja toteutustapaa saatetaan muokata saatujen kokemusten mukaan tulevaisuudessa.

- Vapaaehtoisuuteen ja lisämaksuun perustuvat päästökompensaatiomallit eivät ole levinneet laajalti Suomessa. Autorahoituksen realismia on, että jo pienikin lisäkustannus kuukaudessa on kuluttajalle liikaa. Siksi päätimme yhtiönä tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle mahdollisuuden kompensoida vaivatta ja ilman lisämaksua oman autoilunsa päästöt. Samalla haluamme omalta osaltamme lievittää ihmisten ilmastoahdistusta ja luoda uskoa tulevaan konkreettisella toiminnalla, Heliö kertoo.

LähiTapiola Rahoitus on samalla hankkinut yksinoikeuden Autotie.fi sivustoon , jonka yli 40 000 vaihtoauton valikoimista asiakkaat voivat helposti valita liikennepäästöiltään kompensoidun sopivan auton, vertailla eri autojen ja oman autonkäytön päästöjä ja saada käytännön vinkkejä vähäpäästöiseen autoiluun. Sivustolta saa myös yksilölliset rahoitus- ja vakuutustarjoukset haluamalleen autolle.

- On erittäin tärkeää tehdä vastuullinen valinta helpoksi ja vaivattomaksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme. Lisäksi on tärkeää etsiä samalla keinoja päästöjen välttämiseen ja vähentämiseen niin yksilöiden, yritysten kuin yhteiskunnan tasolla. Autoilun päästöjen kompensointi on asiakkaillemme ja meille merkittävä avaus ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Samalla LähiTapiola Rahoituksen tavoitteena on oman toimintansa hiilineutraalius, Heliö kertoo.

- Päästöjen kompensoinnin lisäksi tuomme autoliikkeille ja korjaamoille edullisen leasingratkaisun sähköautojen latauspisteiden hankintaan yhdessä Plugit Finlandin kanssa. Tavoitteena on helpottaa kumppaniemme investointeja sähköisen liikenteen infrastruktuuriin ja edistää sähköautojen ja lataushybridien leviämistä. Tämä ei jää tähän, vaan tuomme jo ensi vuonna asiakkaillemme uusia ratkaisuja matkalla vähäpäästöisempään autoiluun, kertoo Heliö.

LähiTapiola Rahoituksen autorahoitus tuli ensimmäisiin autoliikkeisiin maaliskuussa 2018. Yhtiö on kasvanut nopeasti Suomen kolmanneksi suurimmaksi autorahoitusyhtiöksi. Yhä useammin auto ostetaan kuukausirahoitteisesti perinteisen käteiskaupan sijaan. LähiTapiola Rahoitus on osa LähiTapiola-ryhmää, joka on liikennevakuuttamisen markkinajohtaja.