Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

LokalTapiola Kapitalförvaltning igen bästa kapitalförvaltaren i Norden

21.4.2021 - Ekonomi

Ratingföretaget Refinitiv Lipper bedömde LokalTapiola Kapitalförvaltning som Nordens bästa kapitalförvaltare i klassen för små bolag. Detta var redan den femte segern under de senaste tio åren.

Lipper som är en internationell utgivare av fondanalyser och -jämförelser har igen beviljat LokalTapiola Kapitalförvaltning priset som Nordens bästa kapitalförvaltare i klassen för små bolag. Kapitalförvaltning har fått gruppriset Best Overall Small Company Award redan för fjärde året i rad och det var femte priset under de senaste tio åren.

I gruppriset Best Overall Small Company Award måste aktören har minst tre aktie-, ränte- och blandfonder.

- Vi är mycket glada och stolta över att vår kompetenta och hållbara portföljförvaltning uppmärksammas och värderas så högt. Under de tio senaste åren har vi fått priset fem gånger och under de sista fyra åren i rad, säger LokalTapiola Kapitalförvaltnings verkställande direktör Samu Anttila.

- Framtiden är alltid osäker, vilket även coronapandemin har visat. Vi anser att priset är ett bevis på vår förmåga att ge god riskkorrigerad avkastning också i framtiden.

Till LokalTapiolas fondfamilj hör 30 fonder. Fondutbudet för LokalTapiolas kunder utökades ytterligare förra året, då LokalTapiola förvärvade det traditionsrika och uppskattade fondbolaget Seligson & Co. Det finns 16 fonder i fondbolaget Seligson & Co:s utbud.

Både LokalTapiola Kapitalförvaltning och Seligson & Co har som mål att erbjuda kunderna spar- och placeringstjänster för långsiktigt sparande. Det gångna coronaåret 2020 har visat att utvecklingen på placeringsmarknaden tidvis kan vara mycket oförutsägbar. En långsiktig och systematisk sparare klarar sig bra även över marknadsfluktuationerna. Detsamma gäller också Kapitalförvaltning som förvaltar fonderna.

-Även under förra året drog våra LokalTapiola-fonder nytta av att vår placeringsprocess är långsiktig och disciplinerad. Naturligtvis finns det ingen modell som är fullständig och även vi ska bedöma vår placeringsmodell. Förra året var vårt viktigaste beslut dock att hålla oss vid och noggrant följa vår valda placeringsprocess och att undvika rörelser enligt de allmänna marknadsrörelserna.

Sijoitamme sinun varasi kuten omamme

Mitä, jos voit sijoittaa omat varasi kuten me LähiTapiolassa – pitkäjänteisesti ja ammattitaitoisesti? Tutustu sijoituskohteisiin, joihin me suursijoittajana itse uskomme.

Lue lisää