Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Det samtalet förändrade Merjas liv – försäkringen gav snabbare tillgång till cancervård

17.10.2018 - Terveys

Merja höll ett 50-årstal till sig själv. Där konstaterade hon att hon var lycklig och att allt var bra. Ett halvt år senare ändrades Merjas liv totalt.

- Jag hade tänkt att jag nog lever till 100 år och att andra halvan av livet skulle vara mycket roligare än den första. Efter samtalet släppte jag nog ett och annat svärord.

- Då jag fick min diagnos kunde jag inte alls tänka mig vad jag skulle göra härnäst. Hjälp och råd var i det ögonblicket viktiga och eftersom jag behövde få hjälp snabbt ringde jag till mitt försäkringsbolag. De gav mig sakkunniga råd för nästa steg och de beaktade mig som människa.

Merja hade nyligen konkurrensutsatt sina försäkringar och funderat på att säga upp den försäkring som tecknats för sjukdom. Hon fick dock en bra helhetsoffert från LokalTapiola så även sjukkostnadsförsäkringen förblev i kraft.

- Det var ett viktigt beslut. Strax efteråt fick jag höra att jag har en elakartad tumör. Utan försäkring skulle jag ha varit tvungen att köa i månader till läkare, men nu fick jag snabbt tid till en mottagning och behandlingarna påbörjades.

Var tredje finländare insjuknar någon gång under sitt liv i cancer. Årligen insjuknar cirka 30 000 människor. Nästan två av tre tillfrisknar.

LokalTapiola och Cancerstiftelsen samarbetar för att främja finländarnas hälsa. Vi finansierade ett projekt som avslutades år 2017 som kartlade kostnaderna för cancervården. År 2016 donerade vi ett stipendium på 200 000 euro till Cancerstiftelsen för att främja cancerforskningen för förebyggande av tarmcancer. Vi stöder även Cancerstiftelsens projekt Hyvä päivä (En bra dag) som strävar efter att minska risken för att ungdomar ska insjukna i folksjukdomar och cancer.

Läs mer om försäkringen som inverkade på Merjas liv här.