Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola NylandHälsa7.7.2023

24h golf till förmån för juniorerna

Fredagen 30.6. arrangerade Virvik Golf ett välgörenhetsevenemang där fyra hugade golfare spelade i 24 timmar i sträck för att samla in pengar till förmån för föreningens juniorer.

LokalTapiola Nyland sponsorerade vår livstryggare Christoffer Österberg att delta i evenemanget. Han har golfat i flera år och deltagit i tidigare. Han gillar att delta i evenemanget för den goda sakens skull.

Under ett dygn spelade Österberg tillsammans med tre andra spelare dryga sju rundor. Åskan störde spelet i ett skede så de måste hålla en cirka timmes paus.

- Från kl. 23 fram till 2 så är det utmanande att spela för det är svår att följa med vart bollen flyger, säger Österberg. Till deras hjälp hade de caddien, som bar på golfbagen och hjälpte till att söka bollar.

Under de dryga sju rundorna slog Österberg 481 slag och promenerade ca 70 km. ”Efter varje runda tankade vi energi för att orka. Dessutom blev det en hel del med energibars och vätska”, säger Österberg.

Rörelsens glädje tryggas av oss

Varje barn borde ha möjlighet att röra på sig och ha en hobby. En idrottshobby utvecklar barnets kommunikationsfärdigheter, självkänsla och främjar ett hälsosamt liv.

Därför vill vi på LokalTapiola Nyland understöda lokala föreningar och organisationer att jobba långsiktigt för en tryggare och trevligare hobbyverksamhet.