Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola NylandSäkerhet28.7.2022

Snart börjar skolan och kom ihåg de nya skolelevernas trygghet

Sommarlovet närmar sig sitt slut och det är dags för barnfamiljerna att återgå till vardagen med skola och jobb. Rutinerna förändras och för speciellt de yngsta i familjen innebär hösten en större omställning. Hur kommer vardagen att se ut? Hur ska barnet klara sig på skolvägen eller ensam hemma?

Efter ett längre sommarlov är det bra att gå igenom skolvägen och dess faror samt eventuella förändringar som påverkar skolvägens säkerhet. För många barn innebär skolstarten också att de vistas mera hemma på egen hand. För att minska på spänningen och skapa mera trygghet är det viktigt att alla i hushållet känner till var behövliga kontaktuppgifter finns och hur man ska bemöta olika farosituationer.

Vi på LokalTapiola Nyland vill värna om våra kunders vardag och därför har vi sammanställt en säkerhetsblankett, som ni tillsammans kan gå igenom och fylla i. På samma blankett kan ni också läsa anvisningar för hur man ska hantera olika farosituationer. Blanketten kan fästas t.ex. på kylskåpet där den syns och är nära till hands.

Vi önskar Er alla en riktigt fin och trygg början på det nya skolåret.

Länk till blanketten.