Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola ÖsterbottenLivstrygghet30.5.2022

LokalTapiola Österbotten blir följande ”It’s Cool to Care”-partner

LokalTapiola Österbotten blir "It's Cool to Care"-partner för Project Liv Arena i Jakobstad. Direktör Joel Sunabacka säger att Project Liv Arena står för den sorts lokala engagemang som företaget gärna vill understöda.

– För oss är det viktigt att vi kan ge tillbaka till det lokala samhället och på det sättet öka välmåendet för våra ägarkunder. Det gör vi bland annat genom sponsorering av ett hundratal föreningar och genom att stöda Project Liv Arena kan vi bidra till att så många som möjligt får möjlighet att utöva idrotten, säger Sunabacka.

Kenneth Mörk, vd för stadionbolaget Jeppis Stadion Ab, är glad över LokalTapiolas beslut att träda in som följande ”It’s Cool to Care”-partner. Att få med de lokala och regionala företagen är en viktig pusselbit i hela stadionprojektet.

– Vi är glada över att få LokalTapiola Österbotten som partner. Deras medverkan är ytterligare en viktig byggsten i vårt projekt. Det kommer att vara våra ”It’s Cool to Care”-partners som skapar förutsättningarna för oss att nå en av våra huvudmålsättningar – att skapa en stadion som skall vara tillgänglig för alla, säger Mörk.

”It’s Cool to Care”-partnerskapet knyts på lång sikt mellan företagen och stadionbolaget Jeppis Stadion Ab. Samarbetsformen gör det till exempel möjligt att hålla framtida hyror på en skälig nivå och göra stadion tillgänglig för så många som möjligt, oberoende av ålder, kön eller nivå.

– Samtidigt som vi stöder den lokala fotbollen känns det också väldigt värdefullt att projektet har ett ännu bredare syfte tack vare samarbetet med Project Liv. Att långtidssjuka barn och deras familjer får avlastning och mer glädje i vardagen är något vi gärna är med och bidrar till, säger Sunabacka.

Nina Brännkärr-Friberg: Som ringar på vattnet

Nina Brännkärr-Friberg från Project Liv är sprudlande glad över det senaste beskedet.

– Det här är fantastiskt! Det är härligt att se att lokala och regionala företag ser samhällsnyttan av fotbollens ungdomsarbete och Project Liv, säger hon.

Brännkärr-Friberg har redan märkt av hur Project Livs samarbete med Jeppis Stadion har gett nya kontaktytor för Project Liv.

– Det sprids som ringar på vattnet. Jag märker att vårt projekt att hjälpa barn- och ungdomar väcker nyfikenhet och intresse hos nya grupper av människor som kanske inte märkts av tidigare. Det tror jag definitivt har med ”It’s Cool to Care”-partners att göra, säger Brännkärr-Friberg.

Planeringen fortsätter

Planeringen av Project Liv Arena framskrider samtidigt som man väntar på utslag från Vasa förvaltningsdomstol över det besvär som lämnats in angående bygglovet.

– Processen går framåt som förväntat. Vi har lämnat in vårt genmäle och staden Jakobstad har lämnat in ett yttrande inom utsatt tid och ärendet ligger nu hos förvaltningsdomstolen. Vi utgår från att förvaltningsdomstolen fattar ett korrekt beslut som fastställer stadens bygglov och ger oss möjlighet att bygga vidare, säger stadionbolagets styrelseordförande Björn Anderssén.