Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
Säkerhet9.1.2024

LokalTapiola öppnade en konfidentiell kanal, via vilken du kan anmäla misstankar om överträdelser

Via kanalen kan vem som helst anmäla verksamhet som strider mot reglerna. ”I LokalTapiola-gruppen tar vi alla misstankar om överträdelser på allvar”, säger Hanna-Leena Niemi.

En person skriver på ett datortangentbord.

På hösten öppnade LokalTapiola anmälningskanalen även för utomstående intressentgrupper. Via Whistleblowing-kanalen kan du anmäla verksamhet som strider mot reglerna, misstankar om överträdelser och andra förseelser.

Endast bestämda personer som utnämnts till uppgiften i LokalTapiola-gruppens interna revision behandlar anmälningar som gjorts via kanalen. Utredningen och behandlingen är konfidentiell.

Kanalen, som upprätthålls av Navex, har använts internt redan i fem år.

”I LokalTapiola-gruppen tar vi alla misstankar om överträdelser på allvar och vi vill erbjuda en enkel och konfidentiell kanal för att rapportera dem”, säger interna revisorn Hanna-Leena Niemi.

Du kan göra anmälningar via Whistleblowing-kanalen på finska, svenska eller engelska. Anmälningar kan göras anonymt men helst ska du ge namnet och kontaktuppgifterna för att skydda anmälaren.

Kanalen är avsedd endast för att anmäla misstankar om överträdelser. Om du vill ge kundrespons eller har andra frågor, kan du kontakta kundtjänsten.