Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Suuri osa suomalaisista jättämässä ulkomaanmatkailun väliin tulevana talvena – enemmistö kuitenkin uskoo matkailun palautuvan entiselleen koronatilanteen helpotuttua

5.11.2021 - Turvallisuus

LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan 14 % suomalaisista on lähdössä ulkomaanmatkalle tulevan talven aikana. Suurin matkustusinto on hyvätuloisilla, mutta ulkomaanmatkailun uskotaan yleisesti palautuvan koronapandemiaa edeltävälle tasolle tautitilanteen helpottaessa.

LähiTapiolan tuoreen Arjen katsaus -kyselyn mukaan suuri osa suomalaisista on jättämässä ulkomaanmatkan väliin vielä ensi talvena. Kyselyyn vastanneista 14 % kertoi varanneensa ulkomaanmatkan tai olevansa lähdössä ulkomaanmatkalle tulevana talvena. Vastaavasti 80 % vastaajista ilmoitti pysyvänsä talven kotimaassa ja 6 % ei ottanut asiaan kantaa.

- Suomalaiset matkustavat edelleen kotimaassa, mutta saamiemme vahinkoilmoitusten perusteella matkat ovat syksyn mittaan alkaneet suuntautua yhä enemmän myös ulkomaille. Kaikista matkavahinkoihin liittyvistä yhteydenotoista jo jopa 40 prosenttia koskee ulkomaanmatkoja, arvioi LähiTapiolan korvauspalveluiden asiantuntija Sari Laakso.

Suurin matkustusinto on eniten ansaitsevilla vastaajilla (yli 85 000 €/vuosi), joista 29 % ilmoitti olevansa lähdössä ulkomaanmatkalle talven aikana. Myös pääkaupunkiseudulla asuvista vastaajista jopa joka viides oli lähdössä ulkomaille. Vastaavasti taajama- ja maaseutukunnissa asuvilla vastaajilla matkustushalukkuutta esiintyy alle 10 prosentilla.

Korona-aika saanut suomalaiset pohtimaan suhdettaan ulkomaille matkustamiseen – vakuutus turvaa kohteesta riippumatta

Enemmistö, eli 67 % vastaajista uskoo, että suomalaiset alkavat tehdä ulkomaanmatkoja vanhaan tapaansa melko pian koronatilanteen helpotuttua. Samaan aikaan kuitenkin 49 % vastaajista ilmoittaa harkitsevansa jatkossa tarkemmin ulkomaanlomia. Enemmistö vastaajista 58 % kertoo myös uskovansa suomalaisten edelleen suosivan kotimaan lomamatkailua vaihtoehtona ulkomaanmatkoille.

- Korona on saanut osan suomalaisista pohtimaan omaa suhdettaan matkailuun. Näyttäisi kuitenkin, että suurin osa jatkaa matkustelua tavalla tai toisella, mahdollisesti keskittyen aiempaa enemmän kotimaahan. Matkavakuutus kannattaakin pitää edelleen voimassa, sillä se korvaa niin ulkomailla kuin kotimaanmatkoilla sattuneita vahinkoja, huomauttaa Laakso.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta