Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Henkiyhtiö tammi-kesäkuu 2019 - Asiakkaamme luottamus LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön tuotteisiin vahvistuu

20.8.2019 - Talous

Suomalaisten luottamus LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön tuotteisiin on vahvistunut edelleen. Ryhmäeläkevakuutuksessa LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön markkinaosuus on neljässä vuodessa kasvanut 12 prosentista 20 prosenttiin.

Vuoden 2018 syksyllä tehdyn uudistuksen ansiosta myös ryhmäeläkeasiakkaat voivat hyödyntää LähiTapiolan sijoitusosaamista ja suuren sijoittajan etuja. Asiakkaat ovat vastaanottaneet uudistuksen hyvin ja asiakaslukumäärä on jatkanut kasvuaan vuonna 2019.

Myös riskihenkivakuuttamisessa LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön markkinaosuus on vahvistunut edelleen ja LähiTapiola Henkivakuutusyhtiö on yhä riskihenkivakuuttamisen markkinajohtaja Suomessa.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön tulos tammi-kesäkuussa oli hyvä. Liikevoitto ja kokonaistulos ovat kasvaneet edellisestä vuodesta paremman korkoliikkeen tuloksen johdattamana. Liikevoitto 107 (68) miljoonaa euroa ja kokonaistulos 144 (35) miljoonaa euroa.

Sijoitustuotto käyvin arvoin oli toisen kvartaalin lopussa 4,3 % eli 130 miljoonaa euroa (1,2 % eli 35 miljoonaa euroa). Riskiliikkeen tulos oli hyvä 16 (16) miljoonaa euroa. Kuormitustulo ja palkkionpalautukset kasvoivat 3 % ja hoitokustan-nussuhde on kehittynyt positiivisesti.

Kokonaismaksutulo kasvoi 3 prosenttia 243 miljoonaan euroon (237).

LähiTapiola Henkiyhtiön vakavaraisuus ja taloudellinen tila on vahva. Henkiyhtiöllä on omaa varallisuutta 1,8-kertaisesti
vakavaraisuuspääomavaatimukseen verrattuna. Tase käyvin arvoin on 5,5 miljardia euroa.


LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmon kommentit:

Olemme erittäin tyytyväisiä, että asiakkaidemme luottamus yhtiömme tuotteisiin on vahvistunut edelleen. Ryhmäeläkevakuutuksissa markkinaosuutemme on neljän vuoden aikana kasvanut kahdeksan prosenttiyksikköä. Myös riskihenkivakuutuksissa markkinaosuutemme on kasvanut ja olemme säilyttäneet asemamme riskihenkivakuuttamisen markkinajohtajana. Jo yli 20 000 suomalaista on ottanut omakseen LähiTapiolan uuden sijoittamisen palvelun, joka mahdollistaa suuren vakuutusyhtiösijoittajan edut kaikille asiakkaillemme.

Taloudellisen turvan ja hyvinvoinnin yhdistävän Älyhenkivakuutuksen hyvinvointipalvelut ovat nyt osa TerveysHelppi-sovellusta ja näin palvelut ovat entistä helpommin asiakkaidemme saatavilla. Myös säästämisasiakkaidemme palveluita on kehitetty. Lisäsijoitusten tekeminen verkossa on helpottunut. Lisäksi ryhmäeläkevakuuttamisessa panostamme digitaalisen asioinnin helpottamiseen edelleen.

Asiakkaamme halu asioida digitaalisesti kasvaa jatkuvasti. Tulemme vuonna 2019 jatkamaan digitaalisten palveluidemme kehittämistä asiakaskokemuksen parantamiseksi. Tavoitteemme on olla henkilövakuuttamisen asiakaskokemuksen edelläkävijä.