Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola ottaa käyttöön viittomakielisten asiakaspalvelua parantavan Chabla-sovelluspalvelun

15.1.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola tarjoaa 15.1.2019 alkaen palvelun, jossa asiakkaat saavat mobiilisovelluksella yhteyden sekä tulkkiin että LähiTapiolan asiakaspalveluun yhdellä videopuhelulla. Palvelu mahdollistaa kaikki vakuutuksiin sekä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvät palvelut arkisin klo 08–16 välillä.

Palvelua on helppo käyttää: asiakkaat voivat ladata maksuttoman Chabla-mobiilisovelluksen älypuhelimeen sovelluskaupasta ja soittaa tämän avulla LähiTapiolan viittomakielisille asiakkaille tarkoitettuun palvelunumeroon 08001-52400. Samalla videopuheluun liitetään mukaan tulkki.

Vaikka Suomessa viittomakielen tulkkauspalvelut ovat maailman kärkiluokkaa, kuurojen mahdollisuudet spontaaniin kommunikointiin ovat rajatut. Chabla-mobiilipalvelu helpottaa tilannetta, eikä tulkkia tarvitse tilata hyvissä ajoin etukäteen.

- Kuurojen liitto arvioi, että viittomakielen käyttäjiä on noin 10 000 henkilöä Suomessa. Haluamme tarjota palvelumme tasavertaisesti kaikille ja varmistaa, että myös viittomakieltä käyttävät asiakkaamme tavoittavat meidät silloin, kun heille sopii, kommentoi LähiTapiolan kehityspäällikkö Jutta Joffell.

Chabla laajenee myös puhuttujen kielien puolelle tämän syksyn aikana: kielivalikkoon on tulossa 70 kieltä. Tämä tarkoittaa sujuvampaa asiakaspalvelua myös muille kuin suomea, ruotsia tai englantia äidinkielenään puhuville.

Miten LähiTapiolan Chabla-palvelu toimii? Katso Signmarkin viittomakielinen video:


Voit ladata maksuttoman Chabla-sovelluksen älypuhelimeesi sovelluskaupastasi: LähiTapiolan valtakunnallinen palvelunumero on 0800-52400 (ark. 8-16).