Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto: ”Jokaisen johtajan täytyy ottaa työturvallisuus tosissaan”

  7.5.2021 | Työelämä

  Mikko Kuusilehto oli Kuusakosken operatiivisena johtajana aloittaessaan havainnut, että yrityksen työturvallisuudessa oli petrattavaa. Tapaturmataajuusluvut huitelivat korkealla ja etenkin lyhyitä poissaoloja kertyi. Yrityksessä päätettiin alkaa tarkastella työturvallisuutta ja parantaa sitä. Kuusilehto ryhtyi puhumaan jokaisessa henkilöstötilaisuudessa työturvallisuudesta. Yrityksen kulttuurinmuutos ei olisi tapahtunut ilman toistoa, selkeiden prosessien luomista ja ihmisten havahduttamista, mistä iso kiitos kuuluu esimiehille. Kuusilehto kertoo konkreettiset vinkkinsä työturvallisuuskulttuurin muutokseen.

 • Mihin sinun kohdallasi yhteiskunnan tarjoama sosiaaliturva riittäisi? Katso laskelma, kuinka keskivertosuomalaiselle kävisi eri elämän ikävien yllätysten sattuessa

  6.5.2021 | Talous

  Suomalaiset suhtautuvat suomalaiseen sosiaaliturvajärjestelmään positiivisesti, ilmenee LähiTapiolan kyselystä. Ison osan mielestä on kuitenkin vaikea arvioida, mihin sosiaaliturva riittäisi elämän isoissa muutostilanteissa. LähiTapiola laski, miten puolison kuolema, työkyvyttömyys ja eläke vaikuttaisivat yksilön ja perheen talouteen.

 • Huonot sähkölaitteet yksi yleisin maatilapalojen syy – yli 55-vuotiaat maatilayrittäjät eivät pidä niitä yhtä ongelmaisina kuin nuoremmat

  5.5.2021 | Maa- ja metsätalous

  LähiTapiolan maatalousyrittäjille teettämän tutkimuksen mukaan maatilalliset ovat pääasiassa sitä mieltä, että he ovat panostaneet kattavasti tilansa paloturvallisuuteen. Tiloilla on melko vahva luotto siihen, että tiloilla osataan tulipalon sattuessa toimia oikein. Kuitenkin paloturvallisuudessa nähdään haasteita, ja tilastojenkin valossa maatiloilla tapahtuu paloja keskimäärin joka toinen päivä. Eri-ikäisten välillä on eroja siinä, millaisia asioita pidetään paloturvallisuusriskeinä.

 • Ostitko mökin? Kokosimme keinoja palo-, vuoto- ja myrskyvahinkojen ehkäisyyn

  3.5.2021 | Turvallisuus

  Vapaa-ajanasuntojen kauppa on käynyt vilkkaana koronaepidemian poikkeusaikana. Kun suuntaa uudelle – tai ylipäätään talven jälkeen ensimmäistä kertaa – mökille, kannattaa käyttää muutama tovi varotoimiin. Kun tulipalojen, myrskyjen ja esimerkiksi vuotovahinkojen riskit on huomioitu, voi aikaa mökillä ja sieltä poissa ollessa viettää rauhallisemmin mielin. Kokosimme vinkkejä mökin käyttöönottoon keväällä.

 • Yli puolet suomalaisista kannattaa metsänomistamista – omistusvaihtoehdoilla on sekä hyviä puolia että huomioitavaa

  30.4.2021 | Talous

  Enemmistö suomalaisista pitää metsänomistamista järkevänä. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan valtaosa omistaisi metsää omalla palstalla. Omistuksen uudet muodot kiinnostavat nuorempia. LähiTapiolan asiantuntija Marika Makkonen listaa eri metsänomistamisen vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

 • Juristin vinkit kasvuyrittäjälle: Älä luota vain sopimuskumppanisi juristiin - Vältä nämä tyypilliset sudenkuopat sopimuksia tehdessäsi

  28.4.2021 | Työelämä

  Yritysten keskeinen kilpailukyvyn tae on hyvä sopimusriskien hallinta. Pahimmillaan kiireessä unohtunut tai huonosti muotoiltu sopimus kaataa koko liiketoiminnan ja johtaa konkurssiin. Kun hektinen työ vie mukanaan, ei yrittäjä itse välttämättä tunnista kaikkia riskejä eikä ehdi paneutua kaikkiin sopijakumppanin tarjoamiin sopimusehtoihin ja velvoittaviin pykäliin. Yritysten välisiin sopimuksiin erikoistunut juristi kehottaa tarkastelemaan säännöllisesti kaikkia yritykselle kriittisiä sopimuksia ja tekemään niistä aina mahdollisimman selkeitä. Myös yrityksen sisäinen vastuu sopimusten noudattamisessa on erityisesti vielä toimintansa vakiintumattomissa yrityksissä käytävä henkilöstön kanssa läpi.

 • Hirvieläinkolareissa piikki alkukesästä – moottoripyörällä ja mopolla korostunut loukkaantumisriski

  26.4.2021 | Turvallisuus

  Syksy on hirvieläinonnettomuuksien pääaikaa, mutta niitä sattuu yllättävän paljon myös touko-kesäkuussa. Eläinkolareissa loukkaantuu vuosittain lukuisia autoilijoita mutta myös kymmeniä moottoripyöräilijöitä. Moottoripyörällä tai mopolla törmätessä vakavien henkilövahinkojen riski kasvaa, koska kuljettajan ympärillä ei ole suojaavaa kehikkoa. Ajokauden alussa kannattaa seurata tarkoin tienpientareita, sillä ilmojen lämmetessä liikkeelle lähtevät myös eläimet.

 • Moottoripyörä- ja mopokauden alku näkyy vakuutusyhtiössä – ajotuntuman puute ja teiden kunto nostavat onnettomuusherkkyyttä

  23.4.2021 | Turvallisuus

  Moottoripyörät ja mopot yleistyvät jälleen liikenteessä kevään edetessä ja säiden lämmetessä. Ajokilometrien kertyessä lisääntyvät myös onnettomuudet, joiden riski on koholla erityisesti kauden alussa, kun teiden kunto ja ajotuntuman puute voivat tuoda yllätyksiä. Kauden alun huoltotöiden lisäksi täytyy muistaa kulkupelin liikennekäyttöönotto ja tarkistaa vakuutusasiat.

Lataa lisää