Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Vieno-myrsky puhkuu Suomen yli – näin voit toimia vahinkotilanteessa

  15.6.2021 | Turvallisuus

  Länsirannikolta maan halki etenevä Vieno-myrsky on kaatanut puita ja aiheuttanut sähkökatkoksia eri puolilla Suomea. Kesällä myrskytuuli voi helpommin kaataa puita, koska tuuhea lehdistö tarjoaa sille tarttumapintaa, eikä routa ole estämässä puun kaatumista. Kova tuuli ja kaatuvat puut aiheuttavat tyypillisesti vaurioita rakennuksiin, ajoneuvoille ja veneille. Kokosimme ohjeet toimintaan vahinkotilanteessa.

 • Kysely: 30 prosenttia suomalaisista suojaa omaisuuttaan myrskyllä – vinkit varautumiseen

  14.6.2021 | Turvallisuus

  Kun myrsky on tulossa, kannattaa pihalta siirtää suojaan kevyet kalusteet, lasten lelut ja muut helposti tuulen mukana lentoon lähtevät tavarat. Pientalossa asujan kannattaa muistaa huolehtia säännöllisesti siitä, että talon katto on kunnossa ja rännit vetävät poispäin talosta. Vuonna 2020 LähiTapiolan kotivakuutusasiakkaille korvattiin myrskyissä vahingoittunutta omaisuutta lähes kuuden miljoonan euron edestä.

 • Puolison kuollessa monet yllättyvät siitä, kuinka perintöön vaikuttaa elääkö avo- vai avioliitossa

  14.6.2021 | Talous

  Puolison kuollessa perinnönjakoon vaikuttavat monet seikat, joista yksi on pariskunnan siviilisääty. Lain edessä avo- ja avioparin oikeudet perintöön ovat selkeästi erilaiset. Perintöveroa laskettaessa erot voivat nousta tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin euroihin, vaikka omaisuuden määrä ei olisi erityisen suuri. Kokosimme juttuun neuvoja, jotka on hyvä tietää puolison kuolemasta ja asioita, joita olisi hyvä miettiä riittävän ajoissa.

 • Veneily vetää, vahinkojen määrä kasvussa – varo ainakin kareja, varkaita ja palovaaraa

  10.6.2021 | Turvallisuus

  Lämpimät kesät ja kotimaahan korona-aikana keskittynyt vapaa-ajanvietto ovat lisänneet veneilyn suosiota. Samalla kasvaa myös veneillessä sattuvien vahinkojen määrä. LähiTapiolan tilastojen mukaan veneitä vahingoittuu etenkin pohjakosketuksissa ja törmäyksissä, mutta myös myrskyn, palon ja varkauden riskeihin on hyvä varautua. Kokosimme vinkkejä turvalliseen veneilykesään.

 • romutusextra kampanjan kuva

  LähiTapiola käynnistää romutuskampanjan – tavoitteena päästöjen vähentäminen ja liikenneturvallisuuden parantaminen

  7.6.2021 | Turvallisuus

  LähiTapiola käynnistää romutuskampanjan, jossa romutetaan 1 000 iäkästä autoa. Uudemman ja vähäpäästöisemmän auton hankintaan tarjotaan 500 euron romutustuki. RomutusExtra-kampanja tarjoaa mahdollisimman monelle autoilijalle mahdollisuuden päästöjen vähentämiseen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen.

 • Peräkärryillä sattuu monenlaisia vahinkoja – ”Teillä liikkuvien kevytperäkärryjen kirjo ja kunto on laaja, mikä näkyy myös vahingoissa”

  4.6.2021 | Turvallisuus

  Suomen teillä liikkuu erilaisia perävaunuja jopa 1,1 miljoonaa, joista monet kaivetaan varastoista ja pihan perältä esiin kesäksi. LähiTapiolan korvauspalveluiden asiantuntijat listasivat yleisimpiä peräkärryjen kanssa sattuvia vahinkoja. Vaaran paikkoja ovat esimerkiksi peräkärryn kytkeminen autoon, kärryn kuormaus ja pysäköinti.

 • Tuleeko minusta köyhempi kuin vanhempani? Joka kolmas on huolissaan varallisuutensa kehityksestä

  3.6.2021 | Talous

  Enemmistö suomalaisista uskoo, että heidän elintasonsa eläkeiän saavutettuaan on joko parempi tai vähintään sama kuin heidän vanhemmillaan. Sen sijaan epäilijöitä on noin kolmannes, ilmenee LähiTapiolan teettämästä kyselystä. Nuoremmilla varallisuus ei rakennu enää vain asunnosta, autosta ja muhkeasta pankkitilistä.

 • Tiesitkö tätä sähkö- ja hybridiauton renkaista: voivat kulua yllättävän nopeasti

  31.5.2021 | Turvallisuus

  Kesärenkaiden kunto korostuu etenkin ajettaessa sateella ja kuluneilla sekä uraisilla tienpinnoilla. Asiantuntija kehottaa kiinnittämään huomiota renkaiden ilmanpaineeseen ja urasyvyyteen sekä huomauttaa, että kymmenen vuotta vanhojen renkaiden käyttö kannattaa unohtaa. Sähkö- ja hybridiauton omistajille saattaa tulla ikävänä yllätyksenä, että vetävien pyörien renkaiden kulutuspinta voi tulla tiensä päähän hyvin nopeasti.

Lataa lisää