Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pirkanmaa18.12.2024Turvallista joulua! Nappaa talteen vinkit vahinkojen ehkäisemiseksiJoulu on rentoutumisen aikaa. Kokosimme sinulle vinkkejä, joiden avulla voit välttää yleisimmät joulunajan vahingot – ja nauttia juhlasta turvallisesti!
  1. 1.
    Joulun ajan liikenne
    Joululiikenteeseen kannattaa varata reilusti aikaa ja pitää mukana joulumieltä! Jos auto jättää tielle, saat neuvoja ja apua Hätäpalvelustamme 0800 04531 ympäri vuorokauden.

    Myös joulun ostosruuhkat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia. Pysäköintialueet sekä -hallit täyttyvät helposti, mikä lisää vahinkojen riskiä. Ole erityisen tarkkana pysäköintipaikoilla ja lähde ruudusta liikkeelle rauhallisesti.
  2. 2.
    Kynttilät luovat tunnelmaa
    Pienillä turvallisuustoimilla varmistat, että tunnelma pysyy hyvänä eikä palovahinkoja pääse syntymään. Älä siis koskaan jätä eläviä kynttilöitä valvomatta ja aseta ne aina paloturvalliselle alustalle.

    Kun käytät kynttilöitä, lyhtyjä tai soihtuja ulkona, ole erityisen tarkka siitä, ettet sijoita niitä liian lähelle kasvillisuutta tai rakennuksia. Tarkista myös, että kynttilät ovat varmasti sammuneet käytön jälkeen.

    "Kynttilöiden ja kaikenlaisten tunnelmatulien paloturvallisuudesta huolehtimisen lisäksi toimivat palovaroittimet, sammutuspeite ja käsisammutin ovat joka kodin sammutusvälineitä myös jouluna", muistuttaa LähiTapiola Pirkanmaan korvausjohtaja Antti Määttänen.
  3. 3.
    Turvallisuus keittiössä
    Keittiö on joulun sydän. Muistathan kuitenkin valvoa lieden ja uunin käyttöä, äläkä koskaan kaada rasvaa viemäriin. Kinkun paistorasvan kannattaa antaa jäähtyä rauhassa, jonka jälkeen sen voi pakata ja viedä biojäteastiaan. Muistathan, että tavaroita ei saa säilyttää lieden päällä paloriskin minimoimiseksi. Ethän jätä astianpesukonetta päälle lähtiessäsi kinkunsulatuslenkille.
  4. 4.
    Valitse tukeva kuusenjalka ja suojaa lattia vedeltä
    Vanha kuusenjalka on hyvä tarkastaa ennen käyttöönottoa, jotta se on ehjä ja pitää vettä. Käyttämällä riittävän tukevaa ja painavaa kuusenjalkaa voit usein estää kuusta kaatumasta. Joulukuusi tulee asentaa suoraan, kiinnittää tukevasti jalustaan ja tarkastaa päivittäin. Kuusen alle laitettavassa alusmatossa olisi hyvä olla vedenpitävä pohja, jotta pienemmät vuodot eivät pääse imeytymään laminaattiin tai parkettiin.

    Ulkovaloja tai oikeita kynttilöitä ei tulisi missään nimessä laittaa kuusen oksille. Myös sisäkäyttöön tarkoitetut jouluvalot kannattaa tarkistaa rikkinäisten yksilöiden varalta. Valojen johtoja ei saa peittää esimerkiksi maton alle, sillä muuten ylikuumenemisen todennäköisyys kasvaa. Sammutathan kuusen valot ennen nukkumaan menoa.
  5. 5.
    Joulusauna ja tuhkat
    Muistathan, että saunassa ei saa säilyttää palavia esineitä. Tarkistathan sähkösaunan johdot ennen lämmitystä. Huolehdi myös, että takka ja hormi nuohotaan säännöllisesti. Säilytä tuhkat kannellisessa metalliastiassa, etäällä rakennuksista.
Jos jotain kuitenkin sattuu tai sairastut, katso ohjeet vahinkotilanteisiin verkkopalvelustamme.
Näiden vinkkien myötä toivotamme rauhallista ja nautinnollista joulun aikaa!
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Savo-Karjala14.3.2025Varautumisen voima -seminaari kokosi asiantuntijat ja yrittäjät yhteenLähiTapiola Savo-Karjala mahdollisti 5 000 euron käyttörahastolahjoituksella Etelä-Savon yrittäjien järjestämää Varautumisen voima -seminaaria. Seminaari tarjosi yrittäjille arvokasta tietoa riskienhallinnasta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. LähiTapiola Pohjoinen13.3.2025”Iskä, miksi valot räpsii ja poksuu?” - Lukiolainen pelasti oululaisen perheen kodin tulipaloltaTiesitkö, että sähköpalot ovat yksi yleisin syy kotien tulipaloihin? Sähköpalo voi aiheutua sähkölaitteen viasta, asennusvirheestä, väärästä tai huolimattomasta käytöstä tai puutteista kunnossapidossa. Näin vähennät tulipalon riskiä ja tunnistat alkavan sähköpalon. LähiTapiola Loimi-Häme13.3.2025Kevät on tuulilasivahinkojen sesonkiaikaa – pieniä säröjä on nopea korjataTuulilasivahinkoja tapahtuu eniten keväällä teiden sulaessa. Tuulilasiin osunut kivi tai talvirenkaasta irronnut nasta ovat yleisin syy tuulilasivahingoissa. Pieni iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa nopeasti, ettei se ehdi levitä isoksi halkeamaksi.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetTurvallista joulua! Nappaa talteen vinkit vahinkojen ehkäisemiseksiHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn