Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa20.12.2023

LähiTapiola Pohjanmaan hallitus vahvistuu todellisella sijoitusammattilaisella

LähiTapiola Pohjanmaan hallitus vahvistuu vuodenvaihteessa kokeneella yritysjohtajalla ja sijoitusasiantuntijalla Ari Kaarolla. Tehtyään töitä muun muassa yrittäjänä konsultoinnin parissa ja sijoitusjohtajana pääomasijoitusyhtiössä, Ari on viimeisen noin kahdenkymmenen vuoden ajan tehnyt töitä Seligson & Co Rahastoyhtiössä, joka nykyään kuuluu LähiTapiola ryhmään. Suurimman osan tästä ajasta hän on ollut toimitusjohtajana.

Vuosien aikana Ari on myös toiminut monen eri alan yrityksen hallituksessa; aina sijoitusalasta uudistuvaan energiaan ja peli- sekä videotuotantoon. Vuodesta 2012 Ari on ollut mukana Finanssiala ry:n rahasto- ja omaisuudenhoitojohtokunnassa, jonka puheenjohtajana hän myös aloittaa toista kertaa 1.1.2024.

On siis helppoa todeta, että Ari tuo mukanaan paljon ala- ja roolikohtaista ammattiosaamista sekä kokemusta aloittaessaan LähiTapiola Pohjanmaan hallituksen jäsenenä.

- Finanssiala on tiukasti säänneltyä, mutta parinkymmenen vuoden aikana on sääntelykehikon kanssa oppinut toimimaan, kertoo Ari Kaaro.

Kodin ja työn ollessa Helsingissä voidaan kysyä, että miten Ari on löytänyt LähiTapiola Pohjanmaan hallitukseen. Ensinnäkin on tärkeä todeta, että Pohjanmaa ei ole Arille vierasta maaperää – osa vuodesta on pitkään kulunut vapaa-ajan asunnossa Sundomissa. Vaikka tämä on voinut vaikuttaa, niin Ari painottaa, että päätös perustuu useaan asiaan, jotka tekevät juuri LähiTapiola Pohjanmaasta kiinnostavan yrityksen.

- Elämänturva ja asiakasomistajakeskeisyys ovat mielestäni mielenkiintoisia teemoja, joita haluan olla jatkossa mukana kehittämässä. Haluan myös tuoda oman panokseni toiminnan jatkuvan ja kasvavan taloudellisen turvan vaalimiseen sekä auttaa varmistamaan hyvät edellytykset hienolle operatiiviselle tiimille.

Hallitustyön lisäksi Ari myös odottaa yhteistyötä henkilöstön kanssa esimerkiksi sijoituksesta kiinnostuneiden asiakkaiden suuntaan. Hän näkee myös Pohjanmaan kiinnostavana alueena, jossa toimia.

- Sijoitustuotteiden perustaminen ja analysointi sekä pitkäaikaisten sijoitussuunnitelmien rakentaminen on edelleen mielestäni kiinnostavaa. Pohjanmaa on tunnettu hienosta yrittäjyydestään ja innovaatiokulttuuristaan, ja haluan olla mukana edistämässä näitä sekä ottaa niistä oppia ja saada inspiraatiota.

LähiTapiola Pohjanmaalla odotetaan innolla, että saadaan uusi hallitusjäsen mukaan. Toimitusjohtaja Joel Sunabacka painottaa sen merkitystä, että saadaan mukaan ammattilainen aivan sijoitusalan ylimmältä tasolta.

- Ari Kaaro on alan todellinen ammattilainen, joka osaamisellaan täydentää hallitustamme todella hyvin. Pyrimme jatkuvasti luomaan lisää hyötyä omistaja-asiakkaillemme ja olen varma, että Arilla tulee olemaan tärkeä rooli tässä prosessissa. On tärkeä huomioida, että vakuutusyhtiöt ovat perinteisesti yhtä paljon sijoittajia kuin vakuuttajia. Me olemme Pohjanmaan suurin sijoittaja ja silloin on tärkeää, että myös hallituksessa on mukana sijoittamisen ammattilaisia, toteaa Joel Sunabacka.

Lopuksi haluamme kuulla, mikäli Arilla on jokin sijoittamista koskeva motto tai filosofia, jonka hän haluaa jakaa kanssamme. Haluamatta antaa liian simppeliä näkökulmaa, hän toteaa seuraavanlaisesti:

- Seligson & Co on ollut suomalainen edelläkävijä indeksirahastoissa ja vielä yleisemmin sellaisessa kustannustehokkaassa passiivisessa sijoittamisessa, joka on vuosikymmenten akateemisen tutkimuksen perusteella varmin tapa hyvään tuottoon. Iskulauseet ovat monipuolistaminen, pitkäjänteisyys ja kustannuskontrolli, päättää Ari Kaaro.