Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu27.11.2024Joulukuusi voi aiheuttaa kalliinkin vahingonJoulukuusi on yksi tärkeimmistä joulutunnelman luojista kodeissamme, mutta se aiheuttaa vuosittain jopa tuhansien eurojen edestä vahinkoja. Kokosimme vinkit joulukuusen turvalliseen käsittelyyn kotona.Laske hinta ja osta
Monet kotitalouksien joulunajan vahinkoilmoituksista liittyvät joulukuusen kaatumisesta johtuviin omaisuus- tai vesivahinkoihin. Tällaiset tapaukset voivat aiheuttaa jopa tuhansien eurojen vahingot – erityisesti, jos vahinko sattuu yöllä tai silloin, kun asukkaat eivät ole kotona.Valitse tukeva kuusenjalka ja suojaa lattia vedeltäKuusenjalan valitsemiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Vanha kuusenjalka on hyvä tarkastaa ennen sen käyttöönottoa, jotta se on ehjä ja pitää vettä. Käyttämällä riittävän tukevaa ja painavaa kuusenjalkaa voit usein estää kuusta kaatumasta. Esimerkiksi muovinen kuusenjalka voi olla liian kevyt ja menettää helposti tukevuutensa, kun vesi jalassa vähenee. ”Joulukuusi tulee asentaa suoraan, kiinnittää tukevasti jalustaan ja sitä olisi hyvä tarkastaa päivittäin. Kuusen alle laitettavassa alusmatossa olisi hyvä olla vedenpitävä pohja, jotta pienemmät vuodot eivät pääse imeytymään laminaattiin tai parkettiin”, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun korvausasiantuntija Katri Jääskö vinkkaa.Pidä huolta kuusen kastelusta, vältä liikakasteluaMoni joulukuusta kotonansa pitävä ei ehkä tule ajatelleeksi, kuinka suuri paloturvallisuusriski kuivumaan päässyt kuusi on. Joulukuusta tuleekin kastella sopivissa määrin säännöllisesti. Puun tulee olla tuoreen vihreä, ei rusehtava. Neulasten pitää taipua eikä katkeilla, ja rungon on oltava pihkasta tahmea. Kannattaa myös muistaa, että oikein kasteltu kuusi palaa huomattavasti hitaammin kuin kuivumaan päästetty kuusi. ”Kosteusvahinkoja voi ehkäistä vedenpitävän alustan lisäksi tarkistamalla silloin tällöin, että kaikki on oksien alla kunnossa”, Jääskö kertoo.Kiinnitä huomiota kuusen sijoitteluunJouluriemuinen lapsi tai perheen lemmikki voi kaataa kuusen ja aiheuttaa näin vahinkoja omaisuudelle. Yleisimmin kaatumisesta seuraa lattiapinnoitteen, kuten parketin kastuminen tai naarmuuntuminen. ”Joulukuusi on hyvä sijoittaa sellaiseen paikkaan, ettei se jää kodin kulkureiteille eikä esimerkiksi kaatuessaan riko ympärillä olevaa irtaimistoa”, Jääskö muistuttaa.Kuusi tulee myös sijoittaa tarpeeksi etäälle takasta, kynttilöistä tai lämmittimistä. Jos epäilet, että joulukuusi voi kaatua käytössä, huolehdi sen riittävästä tukemisesta kaatumisen estämiseksi.Tarkkuutta jouluvaloja kuuseen ripustaessaUlkovaloja tai oikeita kynttilöitä ei kuusen oksille tulisi missään nimessä enää laittaa. Oksille tulisi sen sijaan ripustaa sisäkäyttöön tarkoitettuja jouluvaloja, jotka nekin kannattaa tarkistaa rikkinäisten yksilöiden varalta. Valojen johtoja ei saa peittää esimerkiksi maton alle, sillä muuten ylikuumenemisen todennäköisyys kasvaa. Sammutathan myös kuusen valot ennen nukkumaan menoa.
Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen Vakuuta kotisi ja sen tärkeät tavarat laajalla kotivakuutuksella. Kotivakuutus turvaa myös muuttosi.
Laske hinta ja osta
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Savo-Karjala14.3.2025Varautumisen voima -seminaari kokosi asiantuntijat ja yrittäjät yhteenLähiTapiola Savo-Karjala mahdollisti 5 000 euron käyttörahastolahjoituksella Etelä-Savon yrittäjien järjestämää Varautumisen voima -seminaaria. Seminaari tarjosi yrittäjille arvokasta tietoa riskienhallinnasta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. LähiTapiola Pohjoinen13.3.2025”Iskä, miksi valot räpsii ja poksuu?” - Lukiolainen pelasti oululaisen perheen kodin tulipaloltaTiesitkö, että sähköpalot ovat yksi yleisin syy kotien tulipaloihin? Sähköpalo voi aiheutua sähkölaitteen viasta, asennusvirheestä, väärästä tai huolimattomasta käytöstä tai puutteista kunnossapidossa. Näin vähennät tulipalon riskiä ja tunnistat alkavan sähköpalon. LähiTapiola Loimi-Häme13.3.2025Kevät on tuulilasivahinkojen sesonkiaikaa – pieniä säröjä on nopea korjataTuulilasivahinkoja tapahtuu eniten keväällä teiden sulaessa. Tuulilasiin osunut kivi tai talvirenkaasta irronnut nasta ovat yleisin syy tuulilasivahingoissa. Pieni iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa nopeasti, ettei se ehdi levitä isoksi halkeamaksi.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetJoulukuusi voi aiheuttaa kalliinkin vahingonHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn