Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenElämänturva24.10.2023

Nuori Pohjoinen tukee pohjois- ja keskipohjalaisten lasten hyvinvointia

Sponsoroimalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lasten ja nuorten kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kaksi kertaa vuodessa jaettava Nuori Pohjoinen -tuki mahdollistaa tänäkin syksynä yhä useamman lapsen ja nuoren kohtuuhintaisen harrastuksen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla. LähiTapiola Pohjoinen jakaa 20 896 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhteensä 22 eri toimijalle.

- Yhdessä tekeminen vaikkapa liikunnan muodossa rakentaa niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia. Samalla lapset luovat tärkeitä sosiaalisia suhteita ja jopa tulevia työelämätaitoja. Nuori Pohjoinen -tuen tavoitteena on auttaa seuroja ja muita harrastustoimijoita pitämään lasten harrastuskustannukset kohtuullisina, ja mahdollistaa yhä useamman pohjois- ja keskipohjalaisen lapsen harrastaminen. Yhdessä voimme rakentaa lasten ja nuorten hyvinvointia ja elämänturvaa, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Harrastustoiminnan tuki käytetään usein välineisiin, matkoihin ja tilavuokriin

Nuori Pohjoinen -tuella mahdollistetaan myös tänä vuonna useita projekteja, retkiä, kerhoja ja harrastusvälineistön hankintaa. Esimerkiksi Nivalan Pesis jakaa tuen kaikkien junioreiden kesken, jotta harrastamisen kustannukset pysyvät mahdollisimman matalina.

- Nuori Pohjoinen -tuki menee seurassamme suoraan junioreiden liikkumisen pitämiseen edelleen matalan kynnyksen toimintana. Näin pystymme mahdollistamaan monen lapsen liittymisen joukkueisiin ja pääsemällä mukaan ohjattuun toimintaan. Kesän pesisleireillä luodaan kaverisuhteita ja opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja joukkueessa, kertoo puheenjohtaja Heikki Kumpula Nivala Pesiksestä.

Raahelaisen partiolippukunta Merituuli ry:n tavoitteena on kasvattaa vastuuntuntoisia, aktiivisia, itsenäisesti ajattelevia ja elämäntavoiltaan tasapainoisia yksilöitä. Tuki kohdennetaan perhepartiotoimintaan.

- Nuori Pohjoinen -tuella hankitaan partiolippukunnalle retkikeittimiä ja muita tarvikkeita ja katetaan perhepartiotoiminnan kuluja. Perhepartioon voi tulla mukaan jo alle 7-vuotiaana koko perheellä, kertoo Merituuli ry:n lippukunnanjohtaja Ida Tiittanen.

Syksyn 2023 Nuori Pohjoinen -sponsorointikohteet:

Alavieskan 4H-yhdistys, Alavieska
Haapajärven Kiilat/Uintijaosto, Haapajärvi
Hailuodon 4H-yhdistys ry, Hailuoto
Kalajoen 4H-yhdistys ry, Kalajoki
Kannuksen palomiehet ry / Kannuksen Palokuntanuoret, Kannus
Kempeleen Kiri F-tytöt, Kempele
Limingan Kiekko r.y / jääkiekko 13, Liminka
Limingan 4H-yhdistys ry, Liminka
Nivala Pesis, Nivala
Oulaisten 4H-yhdistys ry, Oulainen
SS Rankat Ankat Ry, Oulu
Oulun Voimisteluseura, Oulu
Oulun hiihtoseura, Oulu
Raksilan Likat Ry, Oulu
Haukiputaan Heitto ry, Oulu / Haukipudas
Haukiputaan Ahmat, joukkue U13, Oulu/Haukipudas
Pudasjärven 4H-yhdistys ry, Pudasjärvi
Pyhäjärven 4H-yhdistys ry, Pyhäjärvi
Merituuli ry, Raahe
Ruukin Samoojat ry, Siikajoki
Vihannin 4H-yhdistys, Vihanti
United Northern Skaters ry, Ylivieska

Nuori Pohjoinen –tuen saajien valinnassa painotettiin harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa ja lasten elämänturvan tukemista. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla. LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on keväällä 2024, jolloin tukea jälleen hakea osoitteessa www.lahitapiola.fi/nuoripohjoinen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. Elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.