Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenElämänturva26.5.2023

160-vuotisen historian kunniaksi 160 000 € mielenterveystyöhön – lasten ja nuorten hätä korostuu

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 160-vuotissyntymäpäivänsä 26.5.2023 kunniaksi yhteensä ennätykselliset 160 000 euroa yleishyödylliseen toimintaan 13 eri mielenterveystyöhön tai henkiseen hyvinvointiin keskittyvälle toimijalle Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.

Avoimen äänestyksen perusteella pohjois- ja keskipohjalaiset haluavat tukea erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien, kuten lasten, nuorten ja iäkkäiden mielenterveyttä ja henkistä hyvinvointia.

Poikkeukselliset vuodet – korona, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, taloushaasteet – ovat vain lisänneet tarvetta henkisen hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukemiseen.

Vuonna 2023 LähiTapiola Pohjoisen Hyvinvoiva Pohjoinen -lahjoitukset suunnataan henkisen hyvinvoinnin edistämiseen 13 toimijalle. He edistävät kukin omalla tavallaan erilaisten kohderyhmien henkistä hyvinvointia laajasti Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla. Suurimmat 20 000 euron lahjoituspotit saavat A-klinikkasäätiö / katuklinikka Oulu sekä Mielenvireys ry. Suuren äänestyssuosion kerännyt Pelastakaa Lapset ry saa myös huomattavan 15 000 euron lahjoituksen, joka käytetään vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla Eväitä elämälle –ohjelman kautta.

- Harrastaminen on lapsen ja nuoren hyvinvoinnille erittäin tärkeää, ja ulkopuolelle jääminen kasvattaa helposti yksinäisyyden ja osattomuuden tunnetta. Hintojen nousu ja energiakriisi ovat jo vaikuttaneet perheiden toimeentuloon. Olemme erittäin kiitollisia LähiTapiolalle sekä jokaiselle meitä äänestäneelle tuesta kriittisenä aikana, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Anne Karppinen.

A-klinikkasäätiö suunnittelee toteuttavansa tuella somelääkäri Atte Virolaisen koulu- ja koulukotikiertueen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla aiheena päihteet ja rikollisuus.

- Päihteet, sekakäyttö ja nuorten pahoinvointi ovat valitettavasti aikamme ilmiöitä ja tavoitteemme on varmistaa, että nuoret saavat faktatietoa, näkemyksiä ja apua nimenomaan näissä kysymyksissä. Oikean tiedon saanti auttaa nuoria tekemään valintoja, jotka tukevat heidän hyvinvointiaan, ja auttavat toimimaan paineiden kyllästämässä maailmassa, taustoittaa A-klinikkasäätiön Oulun Katuklinikka-hankkeen edustaja, sairaanhoitaja Pirjo Tomperi.

160 000 euroa jaetaan äänestystuloksen ja kohteiden toiveiden sekä projektien suuruuden perusteella seuraavasti:

Lahjoituksen saaja

Kohde

Summa

A-klinikkasäätiö sr

Katuklinikka Oulu ja somelääkärin kiertue

20000

Hyvän mielen talo ry

Voice the Taboo - anna ääni mielenterveydelle!

15000

Jokilaaksojen Tiimi ry

Ruohonjuuritason digiopastus ja Enni-malliin osallistumista

10000

Lintulammen asukasyhdistys ry

Osallisuuslähetetoiminta

10000

Mielenvireys ry

Yksinäisyyden vähentäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen

20000

MIELI Oulun seudun mielenterveys ry

Käynti kerrallaan mielenterveystyössä

10000

Nuorten Ystävät ry

Lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin vahvistaminen kulttuurin ja taiteen avulla

10000

Oulun diakonissalaitoksen säätiö sr

Yhdistämö - yksinäisestä osalliseksi

10000

Oulun kaupunki / nuorisopalvelut

Kauppakeskus Valkean nuorten tila

15000

Oulun seurakuntayhtymä

Walk in -terapiaa nuorille Pohjois-Pohjanmaalla

10000

Pelastakaa Lapset ry

Eväitä elämälle -ohjelma

15000

Suomen Punainen Risti Oulun piiri

Monimuotoinen ystävätoiminta

10000

Vamos Oulu, Helsingin diakonissalaitoksen säätiö sr

Vamos Oulu

5000

Lahjoituksen saajat ovat voittoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä yhdistyksiä tai yhteisöjä, jotka toimivat LähiTapiola Pohjoisen toiminta-alueella Pohjois- tai Keski-Pohjanmaalla. Vastuullisuus on koko LähiTapiola Pohjoisen toimintaa ohjaava arvo. Sen lisäksi, että yhtiö turvaa omistaja-asiakkaidensa elämää riskien varalta, se tekee myös paikallisia – pienempiä ja suurempia – elämänturvatekoja. Nyt haettavien Hyvinvoiva Pohjoinen -lahjoitusten lisäksi vastuullisuustyötä toteutetaan mm. lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastamiseen kohdennetulla Nuori Pohjoinen -tuella, vahingontorjuntatyöllä kuten sammutintarkastuksilla ja hätäensiapukoulutuksilla, henkilökunnan vapaaehtoistyöllä sekä oppilaitosyhteistyöllä.

Mihin 13 kohdetta käyttävät yhteensä 160 000 euron lahjoituspotin? Voi tutustua aiemmin julkaistuihin projekteihin ja hankkeisiin täällä (suora linkki).

Mikä Hyvinvoiva Pohjoinen? Hyvinvoiva Pohjoinen -sivun löydät täältä (suora linkki).