Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaTurvallisuus31.3.2023

LähiTapiola Uusimaa tukee arjen turvallisuutta ja ympäristötekoja yhteensä 70 000 eurolla

Porvoossa vietettiin 30.3.2023 juhlallista hetkeä, kun neljä järjestöä saivat ottaa vastaan LähiTapiola Uusimaan niille tekemän lahjoituksen. Lahjoituksissa huomioitiin tällä kertaa arjen turvallisuuteen ja ympäristöön kohdistuvia hankkeita.

- Olemme paikallinen yritys ja haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Haluamme auttaa silloin, kun meillä on siihen mahdollisuus, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros sanoo.

LähiTapiola Uusimaa on viimeisten vuosien aikana tukenut paikallisesti toimivia organisaatioita yhteensä 325 000 eurolla. Tämän kevään lahjoitussumma on yhteensä 70 000 euroa. Lahjoituksen saivat Porvoon Meripelastajat ry, Porkkalan Meripelastajat Kirkkonummella, Metsäkylän VPK Nurmijärvellä ja Pitkäpään Kalastuskunnat.

Porvoon Meripelastajat ry. sai 25 000 euron lahjoituksen toisen aluksen koneen korjaukseen ja huoltoon.

”Olemme saaneet sen avulla peruskorjattua toisen pelastusaluksistamme PV LähiTapiola Uusimaan. Se tulee uusittuna olemaan luotettava työkalu haastavissakin olosuhteissa. Porvoon Meripelastajien kausi alkaa jäiden lähdettyä huhtikuussa ja päivystämme aina lokakuun loppuun asti." – Pauli Tarna, puheenjohtaja.


Porkkalan Meripelastajat ry. sai 15 000 euron lahjoituksen, jolla tuetaan miehistön ensiapukoulutusta ja ensivastelaukun, vakautettujen kiikareiden hankintaan ja aluksen moottoreiden huoltoon.

”LähiTapiolan lahjoitus tukee toimintaamme ja valmiuttamme käytännössä paljon. Järjestämme tuella miehistölle mm. meripelastukseen sovelletun ensiapukurssin ja uusimme ensiavaste-välineistöämme. Lisäksi saamme tehtyä pelastusaluksemme moottoreille tärkeän perushuollon ja päivitämme pelastusvälineistöämme, mm. uusilla vakautetuilla kiikareilla, mitkä auttavat esim. etsintätilanteissa merkittävästi.” - Aki Kaisla, puheenjohtaja.


Klaukkalan Metsäkylän VPK sai 25 000 euron lahjoituksen miehistönkuljetusauton hankintaan.

”Avustuksen käyttötarkoitus on palokunnan ensimmäisen miehistöauton hankkiminen, jota käytetään miehistön kuljettamiseen hälytystehtävillä, valistustoiminnassa, harjoituksissa, sekä nuoriso-osaston viikkoharjoituksissa, leireille ja kilpailutoiminnassa. Erikoisvarustuksena autoon tulee väestöhälytin, jolla voidaan tarvittaessa antaa paikallisesti yleinen vaaramerkki tai vaaratiedote.” – Ricardo Battilana, varapuheenjohtaja


Pitkäpään Kalastuskunnat Pernajassa sai 10 000 euron lahjoituksen Rannikkoruoko-hankkeen toteuttamiseksi.

”Lahjoituksen avulla voimme saattaa rannikkoruoko-hankkeemme päätökseen. Projektin tarkoituksena on parantaa Pernajanlahden vesistön laatua ja parantaa kalojen, lintujen ja muiden pienelijöiden elinympäristöä” - Olavi Kailari, hallituksen puheenjohtaja.

Paikallista elämänturvaa

LähiTapiola Uusimaan käyttörahasto on irrotettu edellisen tilikauden voitosta ja mahdollisuuksia lahjoituksiin tarkastellaan vuosittain. Lahjoitusten valmisteluun on perustettu yrityksessä oma toimikunta, joka tekee lahjoitusehdotukset yhtiön hallitukselle.

- LähiTapiola Uusimaa on asiakkaidemme omistama keskinäinen yritys. Haluamme näillä yleishyödyllisillä lahjoituksilla tukea paikallista toimintaa, joka vahvistaa toimialueemme asukkaiden ja asiakkaidemme elämänturvaa ja hyvinvointia, kertoo Valros.

Näiden nyt käyttörahastosta tehtävien yleishyödyllisten lahjoitusten lisäksi yhtiö tukee pienemmillä summilla toimialueensa liikunta- ja kulttuuritoimintaa.

Lisätietoa:

LähiTapiola Uusimaa
Erik Valros, toimitusjohtaja, 050-360 3792, erik.valros@lahitapiola.fi
Ritva Pihlaja, hallituksen jäsen, 0400-895 140, ritva.pihlaja@vanhapihlaja.fi
Christoffer Wickholm, markkinointipäällikkö, 040-500 6030 christoffer.wickholm@lahitapiola.fi

Porvoon Meripelastajat ry.
Pauli Tarna, puheenjohtaja, 040-845 6110, pauli.tarna@gmail.com

Porkkalan Meripelastajat ry.
Aki Kaisla, puheenjohtaja, 040- 1691 333, aki.kaisla@live.fi

Klaukkalan Metsäkylän VPK
Ricardo Battilana, varapuheenjohtaja, 050-321 1008, battilana.ricardo@gmail.com

Pernajan Kalastuskunnat
Olavi Kailari, hallituksen jäsen, 0400-840 320, olavi.kailari@lawkailari.fi