Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuTerveys31.8.2022

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu uudistaa vakuutuksiaan – Lapsivakuutuksen tilalle Terveysvakuutus

Uusi Terveysvakuutus on voimassa Lapsivakuutusta pidempään ja korvaa myös psykoterapiaa. "Jotta voimme palvella paremmin kaikkia omistaja-asiakkaitamme, tarkastelemme ja kehitämme säännöllisesti vakuutuksiamme muuttuvan maailman mukaan", LähiTapiola Pääkaupunkiseudun kehitysjohtaja Miska Ahonen sanoo.

LähiTapiola Pääkaupunkiseudun vakuutukset uudistuvat osana laajempaa tuote- ja järjestelmäuudistusta. Vanha Lapsivakuutus korvataan uudella Terveysvakuutuksella. Vanha vakuutussopimus irtisanotaan, jotta uusi vakuutus voi tulla voimaan. Muutos koskee noin 10 000 LähiTapiola Pääkaupunkiseudun asiakasta.

–  Hyvän vakuutustavan mukaisesti tarjoamme muutoksen yhteydessä uutta vakuutusturvaa jokaiselle asiakkaallemme, jonka Lapsivakuutus nyt päättyy. Asiakkaamme saavat uuden Terveysvakuutuksen ilman terveysselvitystä, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun kehitysjohtaja Miska Ahonen sanoo.

Uusi Terveysvakuutus on voimassa pidempään ja korvaa myös psykoterapiaa

Lapsivakuutukseen verrattuna Terveysvakuutus on voimassa huomattavasti pidempään. Terveysvakuutuksen tapaturmavakuutus on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jolloin vakuutettu täyttää 100 vuotta ja sairauden hoitoturvan osalta 80-vuotiaaksi asti. Lisäksi uusi Terveysvakuutus korvaa sairaudenhoitona esimerkiksi psykoterapiaa.

Uusi Terveysvakuutus on suunniteltu vastaamaan paremmin muuttuneen asiakaskäyttäytymisen tarpeisiin ja nykymarkkinatilanteeseen, mikä näkyy myös tuotteen hinnoittelussa. Uuden vakuutuksen hinnoittelussa on huomioitu lisäksi yleinen kustannustason nousu, joka vaikuttaa esimerkiksi terveyspalvelumaksujen kautta myös vakuutusten hinnoitteluun.

–  Haluamme tarjota hyvää vakuutusturvaa kaikille omistaja-asiakkaillemme, ja vakuutustuotteidemme tulee lähtökohtaisesti olla itsenäisesti kannattavia. Laki edellyttää ja myös vastuullisena toimijana meidän on varmistettava, että kaikki tarjoamamme vakuutukset ovat taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Näin vakuutusuudistus etenee: Lapsivakuutus loppuu – Terveysvakuutus alkaa

Jokaiselle Lapsivakuutuksen vakuutuksenottajalle on lähetetty vakuutuksen irtisanomisesta ja uudesta Terveysvakuutuksesta kirjallinen ilmoitus postitse. Lisäksi vakuutuksenottajille on lähetetty uuden vakuutuksen tarkemmat tiedot ja lasku asiakkaan valitsemaan kanavaan. Maksamalla laskun, uusi Terveysvakuutus tulee voimaan korvaten aiemman Lapsivakuutuksen.

Kaikki päättyvän Lapsivakuutuksen asiakkaat saavat Terveysvakuutuksen ilman uutta terveysselvitystä eli asiakkaan ei tarvitse toimittaa LähiTapiolalle uudestaan tietoja tämänhetkisestä terveydentilastaan tai aiemmista sairauksistaan ja tapaturmistaan.

Heräsikö kysymyksiä? Jos kaipaat uudistuksesta lisätietoja, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: 09 453 9600.

Lue lisää LähiTapiolan tuote- ja järjestelmäuudistuksesta