Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaTerveys4.7.2022

Iso lahjoitus Sekasin-chatille

LähiTapiolan kolme alueyhtiötä Uusimaa, Etelärannikko ja Pohjanmaa lahjoittavat yhteensä 75.000 euroa Sekasin-chattiin, jonka toiminta laajentuu kaksikieliseksi. Viimeisten vuosien koronapandemia ja Ukrainan sota koettelevat nuorten mieliä.

Moni järjestö painiskelee riittämättömien resurssien kanssa ja tästä syystä he eivät pysty vastaamaan kaikkiin chat-viesteihin. Kaksikielisellä alueella toimivat alueelliset LähiTapiolan yhtiöt ovat huomanneet lisääntyvän tarpeen ja sopivat yhdessä mittavasta lahjoituksesta.

- Olemme monta vuotta unelmoineet voivamme tehdä Sekasin-chatista kaksikielisen. Tämän lahjoituksen voimin voimme nyt toteuttaa tämän unelman, sanoo toiminnanjohtaja Satu Raappana Sekasin Kollektiivista. Sekasin-chatissa nuori voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Laajentuminen on suunniteltu syksyksi, sanoo Raappana.

Tarve rohkaisevalle ja tukea antavalle chatille on valtava. Sekasin-chattiin tuli yli 170 000 yhteydenottoa vuonna 2021.

- Halusimme edistää nuorten hyvinvointia ja mieltä meidän kolmen LähiTapiola alueyhtiöiden alueella ja mahdollistaa heille kanavan missä he voivat keskustella tunteistaan, sanoo toimitusjohtaja Erik Valros LähiTapiola Uusimaasta.

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelufoorumi 12-29 vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Chatissa nuoret voivat luottamuksella ja nimettöminä keskustella heidän mieltä askarruttavista asioista.

- Nuoret tarvitsevat nyt tukea ja positiivisia signaaleja enemmän kuin koskaan. Koronapandemia on kahtena vuotena rajoittanut nuorten elämää ja sosiaalisia kontakteja. Panostamme paljon ennaltaehkäisevään toimintaan ja haluamme lahjoituksemme tuella tarjota matalan kynnyksen tukea mahdollisimman monelle nuorelle, lisää Valros.

LähiTapiola Uusimaa, LähiTapiola Etelärannikko ja LähiTapiola Pohjanmaa ovat alueellisia vakuutusyhtiöitä ja osa LähiTapiola-ryhmää.
Sekasin-chatin toiminnan ylläpitämisestä ja koordinoinnista vastaa Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän koordinoima yhteenliittymä, joka toimii nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi ja kriiseissä auttamiseksi. Lisäksi päivystyksessä on mukana yli 50 toimintayksikköä eri järjestöistä, seurakunnista ja kunnista.

Lisätietoa:
Satu Raappana, 040-840 6681, toiminnanjohtaja, Sekasin Kollektiivi, satu.raappana@sekasin.fi
Erik Valros, 050-360 3792, toimitusjohtaja, LähiTapiola Uusimaa, erik.valros@lahitapiola.fi
Christoffer Wickholm, 040-500 6030, markkinointipäällikkö, LähiTapiola Uusimaa, christoffer.wickholm@lahitapiola.fi