Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu Elämänturva 28.10.2021

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu ja Helsingin NMKY jatkavat yhteistyötään lasten liikuttamiseksi

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu ja Helsingin NMKY jatkavat yhteistyötään, jonka keskiössä on lasten ja nuorten liikkuminen. Yhteistyö mahdollistaa mm. maksuttomat koripallon kokeilujaksot lapsille ja nuorille. Tänä syksynä yhteistyön kautta on kokeilujaksoille osallistunut ennätysmäisesti jo yli 400 lasta ja nuorta.

Helsingin NMKY panostaa vahvasti juniorityöhön. Suomen suurimpana koripalloseurana Helsingin NMKY periaatteisiin kuuluu, että jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus harrastaa. Helsingin NMKY:ssä on kautta aikojen tunnistettu liikunnan ja urheilun merkitys lasten ja nuorten arjessa.

– LähiTapiola-yhteistyön ansiosta jokaisella helsinkiläisellä 5-18-vuotiaalla on mahdollisuus ottaa ensimmäinen kosketus koripalloon ja joukkuetoimintaan Helsingin NMKY:ssä. Koripallo on yhteisöllinen joukkuepeli, jossa on mahdollista oppia monia tärkeitä taitoja myös koripallokentän ulkopuolelle. Helsingin NMKY tarjoaa monen tasoista koripallotoimintaa, voit tavoitella lajin kansallista huippua tai sitten voit harrastaa kevyemmin muutaman kerran viikossa, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja kiteyttää.

Yksi osa yhteistyöstä ovat lasten ja nuorten maksuttomat koripallon kokeilujaksot, joita LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on tukemassa. Kokeilujakson aikana lapsi voi tutustua lajiin ennen päätöstä joukkueeseen liittymisestä. Tänä syksynä yhteistyön kautta on kokeilujaksoille osallistunut ennätysmäisesti jo yli 400 lasta ja nuorta.

- Korona-aika on koetellut urheiluseuroja ja moni lapsi on jättäytynyt pois seuratoiminnasta. On todella tärkeää, että koronatilanteen tasaantuessa lapset ja nuoret saadaan liikuntaharrastusten pariin, sillä harrastuksilla on tunnetusti sosiaalisia taitoja ylläpitävä ja syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus. Maksuttomat lajikokeilut mahdollistavat lajiin tutustumisen matalla kynnyksellä myös niille, jotka vielä etsivät omaa tapaansa liikkua ilman, että heidän tarvitsee heti sitoutua kausimaksuihin, sanoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Harri Mattinen.

Helsingin NMKY on lisenssimäärällä mitattuna Suomen suurin koripalloseura. Helsingin NMKY koripallo koostuu noin 60 joukkueesta sekä harjoitusryhmästä kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Toimintaa järjestetään myös vammaisurheilupuolella. Seura panostaa tällä hetkellä vahvaan juniorityöhön, jota tukee muun muassa seuran omat aamutreenit, koripallopainotteiset kesäleirit sekä LähiTapiola Pääkaupunkiseudun tukemat maksuttomat koriskurssit lajista kiinnostuneille. Seuran tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille omia harrastamisen motiiveja vastaavaa toimintaa.