Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuElämänturva24.6.2021

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu jatkaa Tapiolan Hongan junioreiden tukena

Tapiolan Hongan ja LähiTapiolan yhteistyöllä on pitkä perinne. 1980-luvulta lähtien LähiTapiola edeltäjineen on toiminut Tapiolan Hongan tukijana ja ollut merkittävä tekijä seuran junioritoiminnan kehittämisessä kansalliselle huipulle.

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu jatkaa seuran toiminnan tukemista edelleen ja rankan koronapandemia jakson jälkeen tuki kohdistetaan seuran harrastajamäärän palauttamiseen koronaa edeltävälle tasolle.

Tapiolan Hongassa ollaan huolissaan taloudellisten syiden takia koripalloharrastuksen lopettaneista junioreista.

- Olemme pyrkineet kartuttamaan sekä Espoon kaupungin, että yritysyhteistyön avulla harrastustukivarojamme, jotta voimme myöntää maksuhelpotuksia taloudellista tukea tarvitseville. Emme halua kenenkään lopettavan harrastustaan taloudellisten syiden vuoksi, kertoo seuran toiminnanjohtaja Anne Eklund.

- Monilla perheillä on nyt taloudellisesti vaikeampaa ja valitettavasti lasten ja nuorten harrastuskulut ovat usein helpoin ja ensisijainen säästökohde. Koripallo kuitenkin tarjoaa liikuntaharrastuksen ohella esimerkiksi mahdollisuuden kehittää sosiaalisia taitoja. Harrastaminen tutkitusti ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä ja paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme yhdessä Tapiolan Hongan kanssa tukea lasten ja nuorten liikunnallista elämäntapaa, sanoo LähiTapiolan kumppanuuspäällikkö Laura Kauppinen.

LähiTapiola arvostaa Tapiolan Hongan halua mahdollistaa kaikille tasapuolinen harrastaminen myös vaikeina aikoina.

- Haluamme antaa oman tukemme seuran tavoitteelle pitää mahdollisimman moni lapsi ja nuori harrastuksen parissa ja siksi mielellämme jatkamme pitkää ja antoisaa yhteistyötämme Tapiolan Hongan kanssa, Laura Kauppinen selvittää yhteistyösopimuksen jatkopäätöstä.

Uskollinen ja toimiva yhteistyö LähiTapiolan kanssa on Tapiolan Hongalle tärkeä asia.

- Olen erittäin kiitollinen LähiTapiolan vuosikymmeniä jatkuneesta halusta tukea seuramme toimintaa. Viimeaikaisten aivan uusien haasteiden keskellä on helpottavaa toimia, kun löytyy tukijoita, jotka haluavat konkreettisesti antaa meille lisäresursseja lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämiseen, kiittää Anne Eklund.

Tapiolan Honka on Suomen toiseksi suurin koripalloseura ja Suomen suurin koripallon erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1957. Hongassa on yli 1000 junioripelaajaa. Tapiolan Honka tarjoaa sekä harraste- että kilpakoripalloa, siten että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa ja olla mukana yhdistystoiminnassa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Seuran toiminta-alueena on Etelä-Espoo ja Suur-Tapiola.