Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous15.8.2023

LähiTapiola Henkiyhtiön puolivuotiskatsaus 1.1.-30.6.2023: LähiTapiola Henkiyhtiö käynnisti perusjärjestelmäuudistuksen tukemaan strategisia tavoitteitaan

LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 67 miljoonaa euroa ja kokonaistulos 79 miljoonaa euroa. Vakavaraisuus säilyi vahvalla tasolla.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Pasi Haaralan kommentit:

”Korkotason nousu on vahvistanut edelleen Henkiyhtiön taloudellista asemaa. Vakaa taloudellinen perusta mahdollistaa toimintamme kehittämisen omistaja-asiakkaidemme eduksi. Haluamme auttaa asiakkaitamme varautumaan tulevaisuuteen kehittämällä tuotteitamme, prosessejamme sekä palvelujamme ja olemme käynnistäneet perusjärjestelmäuudistuksen tukemaan näitä tavoitteitamme. Sekä järjestelmäuudistuksemme että elämänturvastrategiamme perustana on tuottaa erinomainen asiakaskokemus asiakkaillemme. Tätä tavoitetta tukemaan uudistimme myös johtamislupauksemme. Johtamislupaukset ovat LähiTapiolan esihenkilöiden yhteinen lupaus siitä, mitä hyvä johtaminen ja esihenkilötyö meillä tarkoittavat. Henkilöstölle tehdyn johtamislupausteemaisen kyselyn tulokset olivat yksi yhtiöryhmän parhaista.

Kesän alussa lanseerasimme odotetun uudistuksen, kun laajensimme erinomaista asiakaspalautetta saaneen digitaalisen hakemuspalvelumme koskemaan myös yritysten riskivakuuttamista. Sijoittaja-asiakkaamme ovat puolestaan pitkään toivoneet sijoittamisen mobiilisovellusta tukemaan sijoitusten seuraamista ja hallinnointia ja tarpeeseen on vastattu rakentamalla LähiTapiola Sijoitukset –mobiilisovellus. Päivitetty sovellus kokoaa asiakkaan sijoitukset yhteen, ja mukaan on otettu kaikki soveltuvat sijoittamisen tuotteet eläkesäästöistä omaisuudenhoitosopimuksiin.

Kiitän sekä asiakkaitamme että henkilöstöämme erinomaisesta alkuvuodesta ja yhteistyöstä. Henkilöstön sitoutuminen ja asiantuntemus on näkynyt asiakkaidemme luottamuksena.”

LähiTapiola Henkiyhtiön liiketulos oli 67 miljoonaa euroa ja kokonaistulos oli 79 miljoonaa euroa. Vakavaraisuussuhde oli 315 prosenttia. Ilman vakavaraisuuslaskennan siirtymäsäännöksiä vakavaraisuussuhde oli 285 prosenttia.

Maksutulon kasvu jatkui riskihenkivakuutuksessa ja ryhmäeläkevakuutuksessa. Kokonaismaksutulo alentui 23 prosenttia 178 miljoonaan euroon säästämisen maksutulon laskun myötä. Riskihenkivakuutuksessa maksutulo kasvoi 6 prosenttia ja ryhmäeläkkeessä 11 prosenttia. Säästämisen maksutulo laski 55 prosenttia LähiTapiolan asiakkaiden sijoitusten painottuessa aiempia vuosia enemmän suoriin korkorahastoihin. Riskivakuuttamisen markkinajohtajuus on vahvistunut erinomaisen riskivakuutusmyynnin seuraamana.

Lue koko puolivuotiskatsaus täältä.