Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous15.2.2023

LähiTapiola Henkiyhtiön tilinpäätös 1.1.-31.12.2022: LähiTapiola Henkiyhtiö kasvattaa etuja omistaja-asiakkailleen

LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto oli tammi-joulukuussa 63,8 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus vahvistui entisestään, vaikka sijoitusmarkkinoiden heikko kehitys painoi kokonaistulosta. Kasvatimme asiakasetuja riskihenkivakuutuksessa sekä vakuutusmaksuja alentamalla että vakuutusmääriä kasvattamalla.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Pasi Haaralan kommentit:

”Kasvatimme kesäkuussa vahvistetun omistajatahtomme mukaisesti asiakasetuja riskihenkivakuutuksessa. Uusmyynnissä alensimme vakuutusmaksuja 20 prosentilla ja nykyisille asiakkaillemme korotimme vakuutusturvan määrää maksutta 25 prosentilla.

Epävakaassa maailmantilanteessa haluamme auttaa asiakkaitamme parantamaan taloudellista turvaansa ja pohtimaan taloudellisen turvansa riittävyyttä. Keskitymme strategiamme mukaisesti elämänturvan ja asiakashyödyn kasvattamiseen.

Säästämällä varautuminen on tärkeä osa elämänturvaa. Tuomme asiakkaillemme erinomaisen keinon säästämiseen laajan hajautuksen salkuilla. Salkuissa varat on hajautettu laajasti eri omaisuusluokkien sisällä kohteissa, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan saatavilla.
Kiitän asiakkaitamme luottamuksesta ja henkilöstöä erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta epävarmassa tilanteessa. Hyvinvoiva henkilöstö on tärkein menestystekijämme.”

LähiTapiola Henkiyhtiön liiketulos oli 63,8 miljoonaa euroa. Kokonaistulos oli -165,9 miljoonaa euroa johtuen sijoitustoiminnan haastavasta markkinatilanteesta. Vakavaraisuus vahvistui vuonna 2022 merkittävältä osin korkotason nousun ansiosta ja vakavaraisuussuhde oli 321 prosenttia. Ilman vakavaraisuuslaskennan siirtymäsäännöksiä vakavaraisuussuhde oli 286 prosenttia.

LähiTapiola on riskihenkivakuuttamisen markkinajohtaja ja riskihenkivakuuttamisen maksutulon kasvu jatkui edelleen 5 prosentilla. Ryhmäeläkkeen maksutulo laski 3 prosenttia ja säästämisen maksutulo laski 21 prosenttia haastavassa markkinaympäristössä. Kokonaismaksutulo alentui 11 prosenttia 429 miljoonaan euroon.

LähiTapiola Henkiyhtiö käynnistää vuonna 2023 asiakaskokemuksen uudistamiseen tähtäävän järjestelmäuudistushankkeen. Hanke mahdollistaa entistä sujuvampien, ymmärrettävämpien ja merkityksellisempien palveluiden tarjoamisen asiakkaillemme.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo jäi työsopimuksen mukaisesti eläkkeelle 1.10.2022. Henkiyhtiön hallitus nimitti yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.8.2022 alkaen KTM Pasi Haaralan.

Lue koko tilinpäätös täältä.