Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous24.4.2019

LähiTapiola-ryhmän uudeksi pääjohtajaksi Juha Koponen

LähiTapiola-ryhmän uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty tänään KTM Juha Koponen (52). Koponen aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2020. Hän seuraa pääjohtajana vuoden 2019 lopussa eläkkeelle jäävää Erkki Moisanderia.

Juha Koponen siirtyy LähiTapiolaan oman yrityksensä toimitusjohtajan paikalta. Aiemmin Koponen on toiminut muun muassa Veikkauksen toimitusjohtajana ja Tamron konsernijohtajana.

- Uuden pääjohtajan valinnassa painotimme vahvaa näyttöä erilaisten liiketoimintojen vetämisestä sekä strategista kykyä viedä elämänturvayhtiötä eteenpäin. Erkki Moisander on luotsannut LähiTapiolasta menestyksekkään elämänturvayhtiön, joka tarjoaa erilaisia ennakoivia tuotteita ja palveluita suomalaisten arkeen. Olen erittäin luottavaisin mielin sen suhteen, että LähiTapiola-ryhmän uudistuminen elämänturvayhtiönä jatkuu yhtä menestyksekkäästi myös uuden pääjohtajan aikana, hallintoneuvoston puheenjohtaja vuorineuvos Timo U. Korhonen sanoo.

Koponen uskoo tuovansa LähiTapiolaan ennen kaikkea kehittämishakuisuutta, asiakaskeskeisyyttä sekä laajaa kokemusta erilaisista palveluliiketoiminnoista ja niiden digitalisoinnista.

- Olen erittäin innoissani siirtyessäni LähiTapiola-ryhmän johtoon ensi vuoden alusta. Viime vuosina LähiTapiola Pääkaupunkiseudun hallituksen jäsenenä olen oppinut tuntemaan yhtiön vastuullisen ja laadukkaan toimintatavan. LähiTapiola on menestynyt erittäin hyvin ja luonnollisesti yli 250 vuoden historia vetää nöyräksi. On kunnia saada lähteä mukaan tähän ryhmään, sanoo Juha Koponen.

- LähiTapiola-ryhmä on olemassa asiakkaitaan varten. Uskon vahvasti alueyhtiörakenteeseemme ja koko maan kattavaan paikalliseen läsnäoloon asiakaskokemuksen vahvistajana. Elämänturvastrategia viitoittaa meille toimintamallin, jossa voimme tuottaa monipuolisesti arvoa omistaja-asiakkaillemme. LähiTapiolalla on vahva pohja nousta suunnannäyttäjäksi koko toimialan isoissa muutoksissa tietotekniikan, terveysteknologian ja liikenteen nopean kehityksen myötä, jatkaa Koponen.

Nykyinen pääjohtaja Erkki Moisander jatkaa LähiTapiola-ryhmän johdossa sopimuksensa mukaisesti tämän vuoden loppuun asti.