Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä11.6.2024

Sydäniskuri tuo turvaa Nummelan palloseuran harjoituksiin ja otteluihin

LähiTapiola Etelä lahjoitti sydäniskurin Nummelan palloseura NuPS:lle. Lahjoitus on osa LähiTapiola Etelän laajempaa sitoutumista paikallisen yhteisön terveyden ja turvallisuuden edistämiseen.Pyydä tarjous

Sydäniskuri, eli defibrillaattori tai ”deffa”, on laite, jolla voidaan auttaa sydänkohtauksen saanutta henkilöä. Tutkimusten mukaan sydäniskurilla voidaan pelastaa jopa 75 prosenttia sydänkohtauksen saaneista.

Sydäniskuria voi käyttää kuka tahansa toimimalla laitteen antamien ohjeiden mukaisesti. Laitteessa on kuvallinen ohjeistus ja painamalla virtanapista laite alkaa antaa toimintaohjeita. Tarpeen tullen kokemattominkin uskaltaa rohkeasti tarttua laitteeseen, sillä mitään ei voi tehdä väärin. Jotta elvytys olisi tehokasta se pitää aloittaa heti. Ensimmäinen isku sydäniskurilla tulisi tulla jo viiden minuutin sisällä siitä, että ihminen on mennyt elottomaksi. Monesti ambulanssi ei ehdi paikalle niin lyhyessä ajassa. Tämä lahjoitus parantaa NuPS:n valmiutta vastata hätätilanteisiin harjoitusten ja otteluiden aikana.

-Meille LähiTapiola Etelässä on tärkeää tukea paikallisia toimijoita ja edistää terveyttä ja turvallisuutta yhteisössämme. Toivomme, että sydäniskuri tuo lisäturvaa NuPS:n toimintaan ja rohkaisee muita toimijoita huomioimaan turvallisuusasiat, sanoo LähiTapiola Etelän liiketoimintajohtaja Katja Virta.

NuPS:n edustajat ovat kiitollisia lahjoituksesta ja korostavat sen merkitystä seuran toiminnassa.

-Olemme erittäin kiitollisia tästä arvokkaasta lahjoituksesta. Sydäniskuri lisää merkittävästi turvallisuutta kentällä ja antaa meille mahdollisuuden toimia nopeasti hätätilanteissa. Laite asennetaan Ojamart-Areenan pukukoppien yhteyteen, jotta myös Nummelanharjun koulu sekä muut alueen harrastajat voivat tarvittaessa laitetta käyttää. Haluamme laitteen olevan hyödyksi mahdollisimman monelle tilanteen sattuessa, toteaa Nummelan palloseuran toiminnanjohtaja Nina Åberg.

LähiTapiola Etelä jatkaa sitoutumistaan yhteisön tukemiseen ja kannustaa kaikkia ottamaan turvallisuusasiat huomioon niin arjessa kuin vapaa-ajalla.

Lisätietoja:
LähiTapiola Etelä, liiketoimintajohtaja Katja Virta, +358 40 124 2147, katja.virta@lahitapiola.fi Nummelan Palloseura NuPS, toiminnanjohtaja Nina Åberg, +35850 312 2623, Nina.Aberg@nups.fi