Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuElämänturva5.11.2021

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu lahjoituksella mukana vahvistamassa mielenterveysosaamista

LähiTapiola Uusimaa, LähiTapiola Pääkaupunkiseutu ja LähiTapiola Vahinkoyhtiö ovat tehneet MIELI ry:lle 60 000 euron lahjoituksen. Lahjoituksella vahvistetaan mielenterveysosaamista pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella.

Omasta ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiminen on korostunut pandemian aikana. Tuen ja avun tarve on lisääntynyt. Samalla on vielä aiempaakin paremmin ymmärretty tarve vahvistaa ihmisten omaa kykyä pärjätä poikkeuksellisissa tilanteissa ja kriiseissä. Mielenterveystaitojen vahvistaminen on tässä yksi hyväksi todettu keino.

Lahjoituksen avulla järjestetään vuoden 2022 aikana Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutuksia yhteistyössä MIELI ry:n paikallisten jäsenjärjestöjen kanssa. Lisäksi vuoden aikana koulutetaan uusia mielenterveyden ensiapu -ohjaajia ja vahvistetaan yhteistyöverkostoja kuntien kanssa mielenterveysosaamisen juurruttamiseksi alueella.

Psyykkisen resilienssin vahvistamista pandemian aikana ja jälkeen

Mielenterveyden ensiapu -koulutukset on tarkoitettu kaikille mielenterveydestä kiinnostuneille, mutta niitä voidaan hyödyntää vahvistamaan myös eri alojen ammattilaisten mielenterveysosaamista. MIELI ry järjestää vuoden 2022 aikana Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutuksia Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun 16 kunnan alueella. Koulutus keskittyy mielen hyvinvointiin ja keinoihin vahvistaa ihmisen omia voimavaroja. Tätä Suomessa kehitettyä ja kaikille kiinnostuneille tarkoitettua koulutusta on järjestetty yli 10 vuoden ajan eri puolilla Suomea.

Tuen ja avun tarve on pandemian aikana lisääntynyt, ja myös tarve mielenterveyttä vahvistavalle ja ongelmia ehkäisevälle työlle korostunut. Mielenterveystaitojen vahvistaminen tukee omasta ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista.

- LähiTapiolan lahjoitukset mielenterveyttä edistävään työhön Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun alueella ovat todella arvokkaita tilanteessa, jossa mielenterveyttä vahvistavia toimia tarvitaan aivan erityisen paljon tukemaan koronakriisin jälkihoitoa. Tarve mielenterveyttä vahvistavaan työhön ei kuitenkaan liity vain koronakriisiin, ja on tärkeää, että mielenterveysosaamiseen kohdentuvalla lahjoituksella voidaan vahvistaa pärjäämistä ja hyvinvointia myös pitkäjänteisesti, toteaa MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

- Erityisen huolissamme olemme nuorten jaksamisesta ja paikallisena toimijana haluamme pitää huolta alueemme nuorista. Lahjoituksen avulla haluamme mahdollistaa matalan kynnyksen tukea mahdollisimman monelle. Ennaltaehkäisy on parasta kansanterveystyötä, sanoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Harri Mattinen.

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu mukana myös ennätyslaajassa Pidä huolta -kampanjassa nuorten mielenterveyden edistämiseksi

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena. Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on lahjoituksella mukana osana LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta.

Pidä huolta -kampanjan keskiössä on edesmenneen Pave Maijasen ikonisesta Pidä huolta -kappaleesta toteutettu uusi versio. Mukana on yli 70 suomalaista artistia. Kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyöhön. Kampanjan mahdollistajina toimivat S-ryhmä ja LähiTapiola lahjoittavat kampanjan alkupääomaksi kokonaisuudessaan 500 000 euroa ja mahdollistavat tuhansien nuorten kohtaamisen matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen piirissä.

***
Kuvassa vasemmalta: LähiTapiola Uudenmaan hallituksen jäsen Ritva Pihlaja, MIELI ry:n aikuisten mielenterveystyön päällikkö Tiina Lumijärvi, MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun liiketoimintajohtaja Sami Häsä.