Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuElämänturva22.10.2021

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu lahjoitti sydäniskurin Maria 01:een

Maallikkokäyttöön tarkoitettuja defibrillaattoreita löytyy yhä enemmän julkisilta paikoilta. Lahjoitus on konkreettinen turvallisuusteko, jolla LähiTapiola Pääkaupunkiseutu haluaa parantaa paikallista ensiapuvalmiutta.

Suomessa tapahtuu noin 15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa tärkeintä on mahdollisimman nopeasti aloittaa paineluelvytys. Defibrillaattori eli sydäniskuri on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö.

Entisen Marian sairaalan tiloissa Kampissa toimiva Maria 01 on kasvuyrityskeskittymä, jossa toimii noin 250 yritystä. Lisäksi kampuksella toimii kaikille avoin ravintola.

- Havahduimme defibrillaattorin puutteeseen hiljattain, kun eräs tiimiläisemme otti asian esille. Nyt kun kampuksella on selvästi vilkastunut kesän jälkeen, päätimme laittaa tämän tärkeän asian kuntoon, kertoo Maria 01:n Head of Marketing and Communication Hanna Nylund.

Kansainvälisellä kampuksella on tärkeää, että tieto ja ohjeet laitteen käyttöön löytyvät englanniksi. Sydäniskuri sijoitetaan pääoven luo vastaanottoon, jossa laite on aukiolon puitteissa kaikkien saatavilla. Jäsenet pääsevät tilaan myös yleisen aukiolon ulkopuolella.

- Hyödynnämme laajasti omia kanaviamme, jotta tieto sydäniskurista tavoittaa kaikki kampuksen jäsenet. Kannustamme jäseniämme samalla myös ensiapukoulutukseen, Nylund sanoo.

-  Lahjoitus on paikallinen turvallisuusteko, jolla haluamme parantaa ensiapuvalmiuksia. Kuka tahansa voi käyttää laitetta, sillä se ohjeistaa käyttäjäänsä kuvin ja ääniohjein. Defibrillaattorilla ei voi vahingoittaa ketään, mutta sen käyttö saattaa pelastaa ihmishengen. Hätäensiapukoulutuksessa laitteen käyttöä pääsee harjoittelemaan ja käyttöön saa rohkeutta ja varmuutta, sanoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Harri Mattinen.

Maria 01:lle defibrillaattorin kävivät luovuttamassa markkinointipäällikkö Laura Kauppinen LähiTapiola Pääkaupunkiseudulta ja asiakkuusjohtaja Antti Ahonen LähiTapiola Vahinkoyhtiöstä (kuvassa vas.). Maria 01:n puolelta laitetta oli vastaanottamassa Hanna Nylundin (kuvassa kesk.) lisäksi Front Office Manager Tomi Kuusisto (kuvassa oik.). LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on lahjoittanut vuosien saatossa useita sydäniskureita pääkaupunkiseudulla.