Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous11.8.2020

LähiTapiola ostaa rahastoyhtiö Seligson & Co:n – ”LähiTapiolan strategiassa korostuu panostus talouden palveluihin”

LähiTapiola-ryhmä ostaa rahastoyhtiö Seligson & Co:n vahvistaakseen pitkäaikaisen säästämisen ja sijoittamisen palveluitaan. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia ja Seligson & Co jatkaa toimintaansa aiempaan tapaan. Yrityskauppa vaatii viranomaisen hyväksynnän.Lue lisää

- LähiTapiola-ryhmän strategiassa korostuu voimakas panostus talouden palveluihin. Haluamme entisestään vahvistaa nykyisten ja uusien asiakkaidemme elämänturvaa myös taloudellisessa varautumisessa ja sijoittamisessa. Asiakkaidemme omistamana yhtiönä meillä on Seligson & Co:n kanssa yhteinen missio tarjota asiakkaillemme pitkäaikaiseen säästämiseen sopivia säästämisen ja sijoittamisen palveluita, joiden kustannusrakenne on läpinäkyvä ja asiakkaan edun mukainen, kertoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Yksityisasiakkaille ja instituutioille rahastopalveluita tarjoava Seligson & Co jatkaa rahasto- ja varainhoitoliiketoimintaansa yritysjärjestelyn toteutuessa aiempaan tapaan eikä kaupalla ole vaikutuksia yhtiön asiakkaisiin tai henkilöstöön. Yhtiöiden palvelutarjoama täydentää toisiaan ja vahvistaa molempien osapuolten kilpailuetuja.

- Seligson & Co:n rahastot, henkilöstö ja palvelumallit jatkavat entisellään. Yhteistyön tiivistyminen pitkäaikaisen omistajamme LähiTapiolan kanssa tuo asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja sekä tuotteiden että asiakaspalveluverkoston osalta, kertoo Seligson & Co:n toimitusjohtaja Ari Kaaro.

Seligson & Co hallinnoi rahastoissaan noin kahta miljardia euroa. Yhtiössä työskentelee noin 30 työntekijää. LähiTapiola on ollut yhtiön pitkäaikainen vähemmistöomistaja ja yhteistyökumppani noin 40 % omistusosuudella. Yhtiön pääomistajina toimivat henkilöosakkaat myyvät omistusosuutensa kaupassa LähiTapiolalle.

- Seligson & Co on vahva ja arvostettu toimija suomalaisten sijoittajien ja säästäjien keskuudessa. Yhtiö on edelläkävijä läpinäkyvissä, helposti ymmärrettävissä ja kustannustehokkaissa rahastopalveluissa. Yhtiön rahastoliiketoiminta täydentää erinomaisesti nykyisiä talouden palveluitamme, joita tarjoamme asiakkaillemme pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Palveluissamme ei myöskään ole juuri päällekkäisyyksiä, kertoo johtaja Samu Anttila LähiTapiola Henkiyhtiöstä.

LähiTapiola-ryhmä tarjoaa asiakkailleen palkittuja varainhoidon palveluja. LähiTapiola hallinnoi yli 10 miljardin sijoitusvarallisuutta.

Yrityskauppa vaatii viranomaishyväksynnän.