Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Keski-Suomi19.3.2025Mitä jokaisen akullisen kulkupelin omistajan tulisi tietää – Vältä paloriskit ja varmista vakuutusturvaAkullisten sähkölaitteiden, kuten skuuttien ja sähköpyörien, aiheuttamat palot ovat yleistyneet, mikä on herättänyt huolta paloturvallisuudesta. Monet eivät tiedä, mitä akkupalojen aiheuttamia vahinkoja eri vakuutukset korvaavat ja millaisia vakuutuksia tarvitaan. LähiTapiola Keski-Suomen korvauspäällikkö Maiju Matilainen kertoo, miten suojautua paloriskeiltä ja varmistaa oikea vakuutusturva.
Ennaltaehkäise vahingot ja varmista vakuutusturva Akullisten sähkölaitteiden aiheuttamat palot ovat herättäneet keskustelua. Sähköpotkulautojen ja sähköpyörien yleistyessä myös näihin kulkupeleihin liittyvät vahingot ovat lisääntyneet. Oikea tieto erilaisista ennaltaehkäisykeinoista sekä oikeaoppisesta latauksesta ovat avainasemassa vahinkojen välttämisessä. Lisää tietoa asiasta voit lukea täältä. Monet eivät tiedä, mitä akkupalojen aiheuttamia vahinkoja eri vakuutukset korvaavat, ja millaisia vakuutuksia kulkuneuvoille ylipäätään tarvitaan. Jos tulipalo tapahtuu kotona, ja laite kuuluu kotivakuutuksen piiriin, vahinko käsitellään kotivakuutuksesta. Kotivakuutus kattaa yleensä palovahingot, jotka aiheutuvat kodin sisällä tapahtuneista onnettomuuksista. Kotivakuutuksesta on hyvä muistaa, että siinä on euromääräisiä rajoja, minkälaista omaisuutta esimerkiksi yleisissä tiloissa saa säilyttää.– Akkupalo voi pahimmillaan aiheuttaa koko irtaimiston menetyksen ja laajoja vahinkoja rakennuksille. On hyvä muistaa, että vaikka kotivakuutus onkin, niin vahingoista jää itselle aina kustannettavaa esimerkiksi omavastuun muodossa. Tavaroiden ikä huomioidaan myös korvauksen määrässä, kertoo Matilainen. Osa laitteista on myös liikennevakuutettavia Laite on liikennevakuutettava, jos sen paino on yli 25 kg tai rakenteellinen nopeus yli 25 km tunnissa. Jos liikennevakuutettava laite aiheuttaa vahinkoa kolmannelle osapuolelle, käsitellään vahinko ensisijaisesti laitteen liikennevakuutuksesta. Tämä kattaa kolmannelle osapuolen omaisuus- ja henkilövahingot. Liikennevakuutuksen kohdalla vahinkopaikka ei vaikuta, vaan korvausperuste on se, että onko vahinko aiheutunut liikenteessä käyttämisestä. – Meidän yhtiössämme ollut käsittelyssä muutamia viime vuonna akkulaitteiden aiheuttamia palovahinkoja, mutta sähköpyörien ja -skuuttien vahingoista yleisimpiä ovatkin varkaudet ja henkilövahingot. Kypärän käyttö ajaessa olisi ensisijaisen tärkeää, sillä kypärän käyttö estää usein vakavampia henkilövahinkoja, kuvailee Matilainen.
Ennaltaehkäise palot nopealla reagoinnilla ja alkusammutuskalustollaErilaiset akulliset laitteet tuovat tullessaan aina riskin tulipaloon. Tämän vuoksi asunnosta olisi hyvä löytyä alkusammutuskalustoa, niin pystyy itse reagoimaan mahdolliseen tulipaloon, ja näin ennaltaehkäisemään suuria vahinkoja. Sähköpalon voi sammuttaa itse käsisammuttimella, sammutuspeitteellä tai paksulla matolla, kunhan se ei ole muovia tai tekokuitua. Ennen sammutuksen aloittamista on aina tärkeää ensin irrottaa virtapistoke tai kytkeä sulake pois päältä.– Monesti vahingot saadaan asukkaiden toimesta rajattua aika pieniksi, kun ollaan paikan päällä. Esimerkkinä tästä on sellainen tilanne, jossa asiakkaan työkalu oli ollut latauksessa ja sen latauslaite oli yhtäkkiä räjähtänyt. Asiakkaan nopean toiminnan ansiosta tilanteessa ei syntynyt muita vahinkoja kuin pöytälevyn vaihto ja nokea kaapin kylkeen. Sammuttimella saatiin alkusammutus tehtyä ja laite siirrettyä nopeasti ulos. Jos ei olisi oltu tilanteessa kotona valvomassa latausta, niin vahingot asunnossa olisivat todennäköisesti olleet suurempia, kertoo Matilainen. Tiesitkö, että LähiTapiola Keski-Suomella on maksuton sammutintarkastusetu omistaja-asiakkaille? Edulla pääset maksutta tarkistamaan oman sammuttimesi, ja näin takaamaan, että sammutin toimii myös tositilanteessa. Sammutin tulee tarkastaa vuoden tai viimeistään kahden vuoden välein riippuen sen säilytyspaikasta. Tarkastuksen yhteydessä katsotaan sammuttimen toimintakyky, ja tarvittaessa se vaihdetaan uuteen. Lue lisää sammutintarkastusedusta täältä. Jos sinulla on kysyttävää laitteen riittävästä vakuutusturvasta, autamme mielellämme! Ota yhteyttä meihin verkkopalvelumme kautta täältä.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Länsi-Suomi17.4.2025Liki joka viides länsisuomalainen reissaa vailla vakuutusta – ”Voi tulla kallis pääsiäisyllätys”Neljäsosa länsisuomalaisista on sairastunut ennen matkaa tai sen aikana, selviää LähiTapiolan kyselystä. Silti lähes joka viides ei hanki matkavakuutusta tai vakuuttaa pelkät matkatavarat. Matkavakuutuksen vuosittaisista miljoonakorvauksista valtaosa aiheutuu terveydenhoitokuluista.LähiTapiola Pirkanmaa16.4.2025Mukavaa pääsiäistä! Nappaa talteen vinkit vahinkojen ehkäisemiseksiPääsiäinen on herkuttelun ja rentoutumisen aikaa. Toisaalta piha- ja keittiöhommat saattavat pitää kiireisenä. Kokosimme sinulle vinkkejä, joiden avulla voit välttää yleisimmät pääsiäisen ajan vahingot.LähiTapiola Pääkaupunkiseutu15.4.2025Rasvapalo voi pilata grillijuhlat – varaudu oikeinAurinkoiset grillikelit ovat Suomessa harvinaista herkkua. Jo ennen grillin sytyttämistä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama asia.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetMitä jokaisen akullisen kulkupelin omistajan tulisi tietää – Vältä paloriskit ja varmista vakuutusturvaHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn