Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Itä18.11.2024Vakuutusvilpistä kiinni jäämisellä on seurauksiaVakuutusvilppi voi olla esimerkiksi auton ajaminen lunastukseen tahallisesti tai irtaimiston iän väärentely. Vakuutusvilppiä tapahtuu valitettavan usein. Vakuutusyhtiöillä on tarkat prosessit, miten vilppiä tunnistetaan.
Vahingot ovat aina harmillisia. Korvausta hakiessa kannattaa pitää mielessä, että vahingosta tulee antaa paikkansapitävät tiedot eli kertoa, mitä on oikeasti tapahtunut ja millaisia kuluja vahingosta on seurannut.LähiTapiola Idän korvausjohtaja Marjaana Niskasen mukaan yleisimpiä vakuutusvilppejä ovat hankintahinnan tai ikätietojen vääristely. Vahinkolistoihin saatetaan lisätä irtaimistoa, mikä ei ole oikeasti vahingoittunut. Myös esimerkiksi vahingoittuneista matkatavaroista haetaan korvausta, vaikka vahinko on sattunut jo ennen matkaa. Auton lunastukseen ajamista tahallaan tapahtuu myös ja autojen kanssa vanhoja kolhuja yritetään saada samaan remonttiin uuden vahingon kanssa.–Onneksi pystymme nykyisin hyvin tunnistamaan vakuutusvilpin. En suosittele sellaisen tekemistä, koska kiinni jäämisen riski on suuri. LähiTapiola käyttää nykyaikaisia prosesseja ja järjestelmiä varmistaakseen, että kaikki vahingot käsitellään tasapuolisesti, Marjaana kertoo.Jos yrittää tahallaan erehdyttää vakuutusyhtiötä esimerkiksi liioittelemalla vahinkoa, keksimällä vahingon tai jopa aiheuttamalla sellaisen itse, saattaa syyllistyä vakuutuspetokseen, jolla voi olla vakavat seuraukset. Seurauksena vakuutusvilpistä vakuutushuijarin vapaaehtoiset vakuutukset irtisanotaan. Jos tapaus etenee poliisitutkintaan, tekijä voi saada tuomion sekä joutua maksamaan takaisin jo vakuutuksen perusteella maksettuja korvauksia.–Huijauksesta tulee merkintä finanssialan yhteiseen väärinkäytösrekisteriin, minkä seurauksena ei todennäköisesti saa vapaaehtoisia vakuutuksia enää mistään yhtiöstä, Marjaana sanoo.Vakuutusvilppi on harmillista muiden vakuutuksenottajien kannalta. Rehelliset asiakkaat maksavat vakuutusmaksuissaan huijareiden vahingot.-Keskinäisenä vakuutusyhtiönä olemme olemassa asiakkaitamme varten. Haluamme varmistaa, että kaikki asiakkaamme saavat oikeudenmukaisen korvauksen. Maksamme kyllä kaikki korvaukset, mitkä vakuutusehdon mukaan kuuluvat korvattavaksi, Marjaana kertoo.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Pohjoinen7.5.2025Täällä ovat Oulun riskialtteimmat kolaripaikat – ”Liikennesäännöt unohtuvat parkkipaikoilla” LähiTapiola Pohjoisen vahinkotietojen mukaan Oulussa eniten liikennevahinkoja syntyy parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tiiviisti liikennöityjen risteysalueiden ja liittymien yhteydessä. Kyselyn mukaan parkkipaikoilla syntyy vaaratilanteita eritoten siksi, etteivät autoilijat ota kanssaihmisiä riittävän hyvin huomioon. LähiTapiola Loimi-Häme5.5.2025Kysely: Joka viides kokenut ”läheltä piti” -palovahinkotilanteen kotona tai mökillä – ”jokainen sekunti on arvokas”Paloturvallisuus on tärkeää kaikkialla, erityisesti kotona, mökillä ja veneessä. Toimiva sammutin voi olla ratkaiseva tekijä palon alkuvaiheessa, jolloin se voi estää tulipalon leviämisen ja pelastaa omaisuutta sekä ihmishenkiä.LähiTapiola Länsi-Suomi5.5.2025Mökillä on syytä käytellä moottorisahaa jo nyt – Kaatunut puu syypää joka toiseen myrskyvahinkoon Myrskyt ovat aiheuttaneet vahinkoja joka kolmannen länsisuomalaisen kodissa, selviää LähiTapiolan tuoreesta kyselystä. Joka toisen vahingon syynä on kaatunut puu. Mökkikauden alku on asiantuntijan mukaan paras aika riskipuiden ennakoivalle kaatamiselle, mutta myös vaaran paikka itse tekevälle.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetVakuutusvilpistä kiinni jäämisellä on seurauksiaHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn