Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Hätätilanteessa auttaminen on jokamiehenvelvollisuus – LähiTapiola Loimi-Häme järjestää 500:lle viidesluokkalaiselle turvallisuustaitojen koulutuksen

31.10.2022 - Loimi-Häme - Turvallisuus

Hädän hetkellä toimintakyky ratkaisee. LähiTapiola kouluttaa tänäkin vuonna 10 000 viidesluokkalaiselle elvytystaitoja yhdessä Punaisen Ristin kanssa. Kanta-Hämeessä, Etelä-Pirkanmaalla ja Itäisessä Varsinais-Suomessa 500 alakoululaista oppii elintärkeitä turvallisuustaitoja.

Hätätilanteissa ensimmäiset minuutit ovat niitä tärkeimpiä ja yksilön omat turvallisuustaidot ja auttamisvalmius korostuvat. LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan jopa yli puolet suomalaisista kokee kuitenkin epävarmuutta omista elvytystaidoistaan.*) LähiTapiola Loimi-Häme on kouluttanut jo 2.500 toimi-alueensa viidesluokkalaiselle elvytystaitoja viiden vuoden aikana.

- Monilla kouluilla tai kunnilla ei ole varaa itse järjestää ensiapukoulutusta lapsille ja tähän tarpeeseen haluamme vastata paikallisesti. Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti alueemme asukkaiden arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo toimitusjohtaja Lauri Riekkola LähiTapiola Loimi-Hämeestä.

- Sankarikoulutuksessa harjoitellaan muun muassa elvytystä ja tutustutaan myös 112-sovellukseen. Viidesluokkalaiset ovat otollisessa iässä oppimaan näitä tärkeitä kansalaistaitoja ja opettamaan niitä myös perheenjäsenilleen. Tänä vuonna kiinnostus koulutuksia kohtaan on kasvanut entisestään, kertoo LähiTapiolan sankarikoulutuksista vastaava hankejohtaja Hanna-Leena Jauho.

LähiTapiola ja SPR ovat kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien jo 140 000 ensiaputaitoja ja tänäkin vuonna koulutuksiin osallistuu lähes 10 000 viidesluokkalaista.

*) Tulokset selvisivät LähiTapiolan teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 043 suomalaista syys-lokakuussa 2018. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.