Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa26.6.2024

Suomesta lähetetään Ukrainaan kahdeksan jämerää suojakonttia pelastajien avuksi – LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa mukana 10 000 euron lahjoituksella

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden lahjoituskokonaisuutta, jolla mahdollistetaan yhteensä kahdeksan suojakontin toimitus Ukrainaan pelastajien avuksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) koordinoi konttien tilausta. Kontit toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta sisäministeriön tuella.

Ukrainan pelastustoimelle toimitettavat suojakontit ovat erityisvarusteltuja tilapäisiä suojautumistiloja, jotka toimivat pelastajien väliaikaisina majoitus- ja suojapaikkoina rintamaolosuhteissa. Ensimmäisessä, 26.6. lähtevässä toimituserässä lähetetään kaksi suojakonttia. Loput kuusi konttia toimitetaan Ukrainaan kesän jälkeen.

Tarve pelastustoimen infrastruktuurille on Ukrainassa erittäin suuri, sillä monilla alueilla pelastustoimi on kärsinyt Venäjän hyökkäyksissä huomattavia materiaalitappioita ja paloasemien menetyksiä.

- Meillä Etelä-Pohjanmaalla on paljon Ukrainasta saapuneita pakolaisia. Täällä oli vahva halu auttaa heitä heti sodan alkuajoista lähtien. Monilla tänne sijoittuneilla on yhä sukulaisia ja tuttavia Ukrainassa, ja siksi huoli heidän hyvinvoinnistaan on todella kova. Olenkin iloinen, että tällä käyttörahastolahjoituksella voimme osaltamme olla auttamassa sodan keskellä olevia, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan tuleva toimitusjohtaja Kari Niemelä.

Suojakontit valmistaa suomalainen perheyritys Nokian metallirakenne. Suomen ulkoministeriö on aiemmin toimittanut samanlaisia kontteja Ukrainaan kymmenen kappaletta, ja ne ovat Ukrainan pelastustoimen jatkuvassa käytössä. Yhden kontin arvo on noin 100 000 €.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Vuoden 2024 aikana yhtiö on tukenut lahjoituksillaan muun muassa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen pelastustoimea sadettimien hankinnassa ja Pohjanmaan Syöpäyhdistystä luomitarkastustoimintaa tekevän sairaanhoitajan palkkakustannuksissa sekä tutkimuksessa tarvittavan tutkimuspöydän hankinnassa Seinäjoen toimipisteelle.