Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pohjoinen29.1.2025Olympiaurheilija Toni Keränen: 5 vinkkiä urheilusta innostumiseen Katkesiko kuntosalijäsenyys tai unohtuiko hyvin alkanut liikuntaharrastus pitkälle tauolle? Urheilun uudelleen aloittaminen voi tuntua haastavalta. Keihäänheittäjä Toni Keränen tietää, miten kipinän saa jälleen sytytettyä ja kuinka voi löytää liikunnan ilon niin huippu-urheilijana, kuin kuntoliikkujanakin. Näillä vinkeillä motivaatio voi muuttua voimaksi, joka vie eteenpäin.
Keihäänheittäjä Toni Keränen Pariisissa kesällä 2024. Takana Eiffel-torni.
Kesän 2024 olympialaiset olivat keihäänheittäjä Toni Keräselle yksi uran huippukohdista ja pitkän työn tulos.
Näin innostut urheiluista uudelleen 1. Polttoainetta kroppaan ”Ennen urheilun aloittamista huolehdi, että kropassa on polttoainetta. Syksyisin mulla on urheilusta off season, enkä tuolloin hirveästi mieti urheilua. Samalla saatan syödä vähän huonosti: en kovin säännöllisesti, tarpeeksi tai freesisti. Tuolloin huomaa, että olo voi olla aika väsähtänyt.

Miinuskaloreilla ei kannata pelata. Ennen urheilun uudelleen aloittamista voi tehdä pienen hiilaritankkauksen ja laittaa kropan glykogeenivarastot kuntoon. Tämän jälkeen tekeekin mieli päästä treenaamaan!

On tärkeää syödä nimenomaan puhtaasti. Kun jaksaa itse tehdä hyvää kotiruokaa, sitä ei voi syödä liikaa. Ruoan olisi hyvä olla mahdollisimman vähän prosessoitua. Sitä voisi kutsua ”Suomi-dieetiksi”. Raaka-aineet, joita saa kotimaasta, ovat hyviä. Lautaselle perunaa, joku hyvä protsku ja vaikka kurkkua. Se toimii mulla.”
2. Mene kaverin kanssa! ”Treenaan samassa treenipaikassa kaverini kanssa ja sovimme aina seuraavan treenin aikataulun. Kun kaveri on tiettyyn aikaan treenaamassa, ei voi jäädä kotiin.

Yhdessä treeni tulee tehtyä kunnolla ja varsinkin jos kyseessä on kilpailuhenkinen kaveri. Kaverin kanssa treenaaminen auttaa pääsemään ensimmäisen kerran sohvalta taas ylös. Lisäksi yhdessä treenaamisesta tulee helpommin säännöllisempää.

Treenikaverikseen voi myös hankkia valmentajan. Valmentajan avulla jaksan lähteä treenaamaan, salille tai tekemään ärsyttäviäkin treenejä. ”
3. Mieti syy, miksi menisit tai et menisi treenaamaan ”Mieti, miksi kannattaa lähteä nyt treenaamaan. Jos tuntuu siltä, että et haluaisi tai jaksaisi urheilla, mieti syyt myös siihen tunteeseen. Aina ei välttämättä ole hyvä hetki, mutta syitä on monia. Tunnustele, onko kyse mukavuudenhalusta vai siitä, että keho tarvitsee palautumista.

Joskus kropassa ei ole kapasiteettia, mutta joskus syy voi löytyä hyvästä TV-sarjasta. Mullekin on käynyt molempia. Joskus Love Islandissa on ollut niin kiinnostava jakso, että olisin halunnut katsoa sen treenien sijaan.

Kun syytä miettii kunnolla, voi huomata onko kyse kuormituksesta. Ei kannata ajaa itseään burnouttiin. Samalla voi pohtia sitäkin, onko jokin asia, joka on tuonut lisää kuormaa, vai oletko vaikka tulossa sairaaksi. Oli syy mikä tahansa, voit aloittaa tunnustellen kävelylle lähtemisestä. Kävely palauttaa monenlaisesta kuormituksesta ja tekee hyvää. ”
4. Joku tavoite pitää olla… ”Tavoitteet pitävät mut liikkeellä riippumatta siitä, mistä tekemisestä on kyse. On tärkeää, että on tavoitteita, oli ne sitten isoja tai pieniä. Tavoite voi liittyä päivän treeniin tai se voi olla kymmenen vuoden päässä. Hyvä tavoite on sekin, että olet 50 vuoden päästä hyvässä kunnossa.” 5. ...mutta liiku ilman tavoitetta ”Tämä ja edellinen vinkki ovat toistensa vastakohdat, mutta tavoitteiden lisäksi on tärkeää löytää liikunnan ilo itsessään. Kaiken liikunnan ei tarvitse olla tavoitteellista, vaan urheilua voi harrastaa liikkumisen itsensä vuoksi. Tämä voi tarkoittaa kaikille vähän eri asiaa.

Iloa voi etsiä esimerkiksi lajikokeilujen kautta ja kokeilemalla voi löytää sen oman suosikkitavan liikkua. Näin ammattiurheilijana liikunnan ilo on myös se, mitä kadehdin. Urheilijana on pitänyt jättää pois palloilulajeja ja talviurheilua, kuten laskettelua ja hiihtämistä. Syynä tähän on loukkaantumisriski ja se, että lajit eivät sovi hermostollisesti mulle. Osa lajeista ei sovi kisakauden tavoitteisiin, joissa tarvitaan räjähtävää liikettä.”
Miten urheiletkin, varmista tapaturmavakuutuksesi voimassaolo Kotona ja vapaa-ajalla sattuu paljon hoitoa vaativia tapaturmia, niin lapsille kuin aikuisillekin. LähiTapiolan tapaturmavakuutuksella varmistat, että saat parhaan hoidon heti, jotta paraneminen voi alkaa. Nyt saat tapaturmavakuutuksen verkosta -20 %Lue lisää tarjouksesta täältä. Tutustu tapaturmavakuutukseen
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Pohjoinen7.5.2025Täällä ovat Oulun riskialtteimmat kolaripaikat – ”Liikennesäännöt unohtuvat parkkipaikoilla” LähiTapiola Pohjoisen vahinkotietojen mukaan Oulussa eniten liikennevahinkoja syntyy parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tiiviisti liikennöityjen risteysalueiden ja liittymien yhteydessä. Kyselyn mukaan parkkipaikoilla syntyy vaaratilanteita eritoten siksi, etteivät autoilijat ota kanssaihmisiä riittävän hyvin huomioon. LähiTapiola Loimi-Häme5.5.2025Kysely: Joka viides kokenut ”läheltä piti” -palovahinkotilanteen kotona tai mökillä – ”jokainen sekunti on arvokas”Paloturvallisuus on tärkeää kaikkialla, erityisesti kotona, mökillä ja veneessä. Toimiva sammutin voi olla ratkaiseva tekijä palon alkuvaiheessa, jolloin se voi estää tulipalon leviämisen ja pelastaa omaisuutta sekä ihmishenkiä.LähiTapiola Länsi-Suomi5.5.2025Mökillä on syytä käytellä moottorisahaa jo nyt – Kaatunut puu syypää joka toiseen myrskyvahinkoon Myrskyt ovat aiheuttaneet vahinkoja joka kolmannen länsisuomalaisen kodissa, selviää LähiTapiolan tuoreesta kyselystä. Joka toisen vahingon syynä on kaatunut puu. Mökkikauden alku on asiantuntijan mukaan paras aika riskipuiden ennakoivalle kaatamiselle, mutta myös vaaran paikka itse tekevälle.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetOlympiaurheilija Toni Keränen: 5 vinkkiä urheilusta innostumiseen Haluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn