Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu19.1.2025Näillä keinoin voit välttää kaatumisen liukkailla keleilläLauhtuva sää voi tehdä jalankulkukelistä hyvin liukkaan. Kaatumistapaturmien määrä on tyypillisesti suurin talven alkukuukausina. Kokosimme keinoja, kuinka liukastumisia ja sitä myötä kipeitä tapaturmia voidaan ehkäistä.Tutustu terveysvakuutuksiin
Kun talvisää muuttuu nopeasti tai ilma lauhtuu, muuttuu jalankulkukeli usein hyvin liukkaaksi. Pääkaupunkiseudulla liukkautta lisää leuto ja usein nollan tuntumassa sahaava sää. Erityisen varovainen ulkona kannattaa olla niinä päivinä, kun lumen pintaan muodostuu sulamisvettä ja se pääsee jäätymään uudestaan. Myös jään päälle tiivistyvä kosteus voi tehdä siitä hyvin liukkaan. Aamulla liikkeelle lähtiessä liukkautta ei välttämättä huomaa, jos jään päälle on yöllä satanut lunta tai kukaan ei ole vielä ehtinyt hiekoittaa pihaa tai katuja.

Säätilan muutosten lisäksi liukkaus voi yllättää tutuissa ympäristöissä. Usein liukastumistapaturmat tapahtuvat kotipihassa tai muuten arkisissa tilanteissa, joissa niitä ei odota. Roskat saatetaan esimerkiksi lähteä viemään tai postit hakemaan tohvelit jalassa tai koira ulkoiluttaa tennareissa. Tällöin kannattaa laittaa pitävät talvikengät jalkaan.
Liukkaus lisää kaatumisia – nyt kannattaa varoaLiukastumistapaturmat ovat talvikuukausina yksiä yleisimpiä vakuutusyhtiöiden korvaamia henkilövahinkoja. Erilaisia kaatumisvahinkoja sattuu sisä- ja ulkotiloissa ympäri vuoden, mutta tammi-helmikuussa kaatumisten määrät tyypillisesti lisääntyvät. Tämä johtuu liukkaista jalankulkukeleistä ja esimerkiksi talviaktiviteeteista.

Tyypillisiä liukastumisista seuraavia vammoja ovat luunmurtumat, venähdykset ja ruhjeet, ja useimmin sattuu käsiin, kylkiin, polviin ja nilkkoihin. Vakavimmat vammat liittyvät usein tilanteisiin, joissa pää osuu kovaan maahan.
Kuka vain voi satuttaa itsensä – nuorenkin hyvä varoaKaatumistapaturmista aiheutuvia hoitokuluja korvataan esimerkiksi yksityishenkilöiden sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksista sekä työnantajien lakisääteisistä ja vapaaehtoisista tapaturmavakuutuksista. Liukastumisten seuraukset ovat usein vakavampia ikäihmisille, joiden kehonhallinta, nivelet ja luusto ovat jo voineet heiketä, mutta myös nuorille ja työikäisille voi kaatuessa sattua pahasti.Muista nämä:
  1. 1.
    Varaa enemmän aikaa matkoihin.
  2. 2.
    Valitse kengät kelin mukaan. Nastakengät tai liukuesteet ehkäisevät tehokkaasti kaatumista.
  3. 3.
    Mieti reitti ennalta. Vältä oikopolkuja ja suosi hiekoitettuja katuja.
  4. 4.
    Huomioi varoitukset. Jalankulkusään saat selville esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen sivuilta.
  5. 5.
    Keskity kävelemiseen – pidä katse irti kännykästä.
  6. 6.
    Kiinnitä huomiota keliin. Erityisen liukas jalankulkukeli voi olla, jos jään päällä on tuoretta lunta tai vettä, tai kostea maa pääsee jäätymään. Myös tamppaantunut lumi voi olla yllättävän liukas.
  7. 7.
    Auta osaltasi tai anna palautetta pihojen ja kulkuväylien kunnossapidosta. Hiekoitus ja lumien poisto auttavat myös muita pysymään pystyssä.
Turvaa itsesi ja perheesiVakuutuksilla varmistat nopean ja laadukkaan hoidon sairauden yllättäessä sekä turvaat omaa ja perheesi toimeentuloa.
Tutustu terveysvakuutuksiin
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Savo-Karjala14.3.2025Varautumisen voima -seminaari kokosi asiantuntijat ja yrittäjät yhteenLähiTapiola Savo-Karjala mahdollisti 5 000 euron käyttörahastolahjoituksella Etelä-Savon yrittäjien järjestämää Varautumisen voima -seminaaria. Seminaari tarjosi yrittäjille arvokasta tietoa riskienhallinnasta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. LähiTapiola Pohjoinen13.3.2025”Iskä, miksi valot räpsii ja poksuu?” - Lukiolainen pelasti oululaisen perheen kodin tulipaloltaTiesitkö, että sähköpalot ovat yksi yleisin syy kotien tulipaloihin? Sähköpalo voi aiheutua sähkölaitteen viasta, asennusvirheestä, väärästä tai huolimattomasta käytöstä tai puutteista kunnossapidossa. Näin vähennät tulipalon riskiä ja tunnistat alkavan sähköpalon. LähiTapiola Loimi-Häme13.3.2025Kevät on tuulilasivahinkojen sesonkiaikaa – pieniä säröjä on nopea korjataTuulilasivahinkoja tapahtuu eniten keväällä teiden sulaessa. Tuulilasiin osunut kivi tai talvirenkaasta irronnut nasta ovat yleisin syy tuulilasivahingoissa. Pieni iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa nopeasti, ettei se ehdi levitä isoksi halkeamaksi.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetNäillä keinoin voit välttää kaatumisen liukkailla keleilläHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn