Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä 3.4.2024

Maatila-asiantuntija Perttu Leminen korostaa tilojen riskienhallinnan ja henkilöturvan tärkeyttä

Polvijärveläinen Perttu Leminen on tuore vahvistus Idän maatila-asiantuntijoiden joukossa. Perttu on lypsykarjatilan poika ja valmistunut vuonna 2023 agrologiksi. Hän aloitti LähiTapiola Idässä marraskuussa 2023 ja palvelee omistaja-asiakkaitamme Pohjois-Karjalassa Outokummun, Polvijärven ja Joensuun alueella.

”Olen aina tykännyt maataloudesta. Pienestä asti olen ollut tilan töissä mukana ja traktorilla ajoin ennen kuin jalat yltivät polkimiin. Suomalainen ruoantuotanto on lähellä sydäntä ja haluan edistää alueemme tilojen menestystä ja turvallisuutta”, Perttu kertoo.

Pertun kotitilalla on maitotilayritys. Perttu on mukana vanhempiensa kanssa tilan toiminnassa, vaikka aikaa menee tällä hetkellä vakuutusmyynnin parissa. Oma kokemus tilalta auttaa palvelemaan asiakkaita ja ymmärtämään maatilojen tilannetta.

”Mielestäni tilanne on vaihteleva maatalousyrityksillä. Aika on haastava, koska kustannukset ovat nousseet ja korkeat korot vaikeuttavat investointeja. Ilmassa on tällä hetkellä varovaista fiilistä, mutta katson luottavaisena tulevaisuuteen. Suomalaisten pitää kuitenkin aina syödä ja viime vuosien tapahtumien jälkeen arvostamme uudella tavalla kotimaista tuotantoa. Toivottavasti tämä alkaa näkymään myös tuottajahinnoissa”, Perttu sanoo.

LähiTapiolan maatila-asiantuntijana riskienhallinta ja kattavan vakuutusturvan tarjoaminen ovat työn keskiössä.

”Tiloilla korostuu vahinkojen ennalta ehkäisy. Omalla toiminnalla voi välttää riskejä. Riskienhallinta lähtee ihan tilan infrasta, kannattaa miettiä esimerkiksi investoidessa uusiin rakennuksiin, ettei palo voi levitä rakennuksesta toiseen. Paloturvallisuustarkastukset, sammutusvälineet, korjausinvestoinnit ja paikkojen pitäminen siistinä, kaikki vaikuttaa kokonaisturvallisuuteen”, Perttu luettelee.

”Muistuttaisin myös henkilöturvan tärkeydestä. Mitä jos joudut itse jäämään pois töistä? Yrittäjä on kuitenkin itse tilan tärkein työkalu. Me LähiTapiolassa autamme vakuuttamaan myös ihmiset”, Perttu painottaa.

Pertulle tärkeää on luottamus ja aito halu tehdä asiakkaalle parhaat mahdolliset vakuutusratkaisut.

”LähiTapiola Itä on paikallinen yhtiö ja meiltä saa hyvää palvelua nopeasti. Jokaisella maatila-asiakkaalla on oma henkilökohtainen yhteyshenkilö. Meillä ei tarvitse jonottaa puhelinlinjalla, vaan minulle voi soittaa suoraan”, Perttu päättää.

Ota yhteyttä Perttuun: 0417324968