Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Vellamo26.6.2024

LähiTapiola Vellamo jatkaa Ukrainan sodasta kärsivien tukemista – LähiTapiola lahjoittaa suojakontteja Ukrainaan

LähiTapiola Vellamon lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden lahjoituskokonaisuutta, jolla mahdollistetaan yhteensä kahdeksan suojakontin toimitus Ukrainaan pelastajien avuksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) koordinoi konttien tilausta. Kontit toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta sisäministeriön tuella. Kuljetusjärjestelyistä vastaa Huoltovarmuuskeskus

Suojakontit Ukrainaan

Ukrainan pelastustoimelle toimitettavat suojakontit ovat erityisvarusteltuja tilapäisiä suojautumistiloja, jotka toimivat pelastajien väliaikaisina majoitus- ja suojapaikkoina rintamaolosuhteissa. Ensimmäisessä, 26.6. lähtevässä toimituserässä lähetetään kaksi suojakonttia. Loput kuusi konttia toimitetaan Ukrainaan kesän jälkeen.

Tarve pelastustoimen infrastruktuurille on Ukrainassa erittäin suuri, sillä monilla alueilla pelastustoimi on kärsinyt Venäjän hyökkäyksissä huomattavia materiaalitappioita ja paloasemien menetyksiä.

“Ukraina tarvitsee apuamme edelleen ja asia ei saa arkipäiväistyä mielissämme sodan pitkittyessä. Yhtiönä pystymme lahjoituksin tukemaan ukrainalaisia rintamaoloissa, minkä lisäksi myös Vellamon työntekijät ovat yksityishenkilöinä tukeneet alueelle muuttaneita ukrainalaisia. Olemme lahjoittaneet jo vuoden ajan kodeistamme erilaisia kodin käyttötavaroita, huonekaluja ja tekstiileitä auttaaksemme Ukrainalaisperheitä uuteen alkuun,” kertoo LähiTapiola Vellamon hallintojohtaja Johanna Siiropää.

Suojakontit valmistaa suomalainen perheyritys Nokian Metallirakenne. Suomen ulkoministeriö on aiemmin toimittanut samanlaisia kontteja Ukrainaan kymmenen kappaletta, ja ne ovat Ukrainan pelastustoimen jatkuvassa käytössä. Yhden kontin arvo on noin 100 000 €.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Vellamo vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Vuoden 2024 aikana yhtiö on tukenut lahjoituksillaan muun muassa paikallisia urheiluseuroja ja lahjoittanut kaikille Päijät-Hämeen peruskoululaisille liput Salpausselän kisoihin.

Lisätietoja:
Johanna Siiropää
, hallintojohtaja, LähiTapiola Vellamo, 040 828 3742, johanna.siiropaa@lahitapiola.fi